today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

ΕτΕΠ: Γιατι χρηματοδοτήσαμε την Creta Farms

«Υπάρχει μια δικαστική απόφαση μεταξύ της ΕτΕΠ και της Creta Farms, την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε και να υπακούσουμε», επισημαίνει στο FnB Daily o Peter Jacobs, Head of Investments Team of Greece, αναφερόμενος στο ποσοστό του κουρέματος, που θα υποστεί το δάνειο, ύψους €15,3 εκατ., το οποίο είχε πάρει η κρητική αλλαντοβιομηχανία από την ΕτΕΠ. Από το δάνειο αυτό, στην Impala Hellas θα μεταβιβαστούν υποχρεώσεις μόλις €383 χιλ.
Αναφορικά με τον αν είχε ελεγχθεί η φερεγγυότητα της Creta Farms, προτού να δοθεί το δάνειο, ο κ. Jacobs τονίζει «φυσικά κάνουμε ενδελεχή έλεγχο, προτού προβούμε στη χορήγηση κάθε δανείου, εξετάζουμε αν η εταιρεία πληροί τα standards που έχουμε θέσει, εξετάζουμε τα οικονομικά της. Δεν δίνουμε δάνειο στα τυφλά. Απλώς, κάποια στιγμή στη ζωή, τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα περιμένουμε. Εάν πάντα όλα πήγαιναν καλά, θα ήμαστε όλοι πλούσιοι και θα ζούσαμε στις Βερμούδες. Αλλά δεν πάνε πάντα όπως τα περιμένουμε», σημειώνει ο κ. Jacobs.
Ερωτηθείς γιατί η Τράπεζα συνέχιζε να χρηματοδοτεί την Creta Farms, ενώ τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας ήταν εμφανή, ο κ. Jacobs επισημαίνει ότι «είχαμε γνώση για το τι ακριβώς συνέβαινε στην Creta Farms, ήμασταν σε στενή επικοινωνία με την εταιρεία και με τους συναδέλφους τραπεζίτες. Ωστόσο, έχουμε δεσμευτεί με συμβόλαιο και είμαστε άνθρωποι, που τηρούν τα συμβόλαια, τα οποία έχουν υπογράψει. Είμαστε πολύ τυπικοί σε αυτό. Ακόμα και όταν οι καιροί δυσκολέψουν, προσπαθούμε να τηρούμε το συμβόλαιο. Ακόμα και όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα, βάλαμε αρκετά χρήματα και λάβαμε διαβεβαιώσεις από την εταιρεία και τους μετόχους ότι τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα, ότι υπήρξε νέο management και ότι εισήχθη νέο κεφάλαιο. Καθώς το θέμα εξελισσόταν, εμείς εξακολουθούσαμε να χρηματοδοτούμε την εταιρεία και με βάση το forecast, λάβαμε εγγυήσεις ότι το θέμα προχωρά καλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ