today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αδ.Γεωργιάδης για Ελληνικό: Μια δικαστική απόφαση απομένει

Όσα το κράτος και η κυβέρνηση μπορούσαν να κάνουν για να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, τα έχουν κάνε δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσα το κράτος και η κυβέρνηση μπορούσαν να κάνουν για να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, τα έχουν κάνει. Το μόνο που απομένει είναι η απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, στην οποία προσέφυγε η “Hard Rock” εναντίον μιας ομόφωνης απόφασης δύο διαφορετικών επιτροπών, όπως είχε κάθε δικαίωμα να κάνει. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τελικά ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. Στις 26 Φεβρουαρίου είναι η ακρόαση επί της προσφυγής και θα ακολουθήσει η απόφαση. Όταν τελειώσει κι αυτό, θα έχει αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο για να προγραμματίσουμε πότε θα μπουν οι μπουλντόζες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Παρά τις δηλώσεις που έχει κάνει ο επικεφαλής της “Hard Rock”, δεν πρόκειται να μπω σε αντιδικία μαζί του. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει μια τόσο μεγάλη επενδυτική πρόταση δικαιούται σεβασμού. Η “Hard Rock” είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα. Θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του κ. Τσίπρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι “όταν πάρουμε για δεύτερη φορά την εξουσία θα πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας” είναι ανατριχιαστικό αλλά δεν είναι το μοναδικό που έχει ειπωθεί. Μιλάμε για ένα κόμμα που όταν φεύγει το make up και βλέπεις το πραγματικό του πρόσωπο ανατριχιάζεις».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση Novartis ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Αύριο και μεθαύριο έχουμε ένα ιστορικό γεγονός. Τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής θα εξετάσουν τους δύο μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμο Σαράφη” και “Αικατερίνη Κελέση” για να διαπιστώσουν ποιος τους έβαλε να πουν αυτά τα ψέματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ