today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Πρεμιέρα για τη νέα Aston Martin Vantage Roadster

Η πολυτελής βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Aston Martin ετοίμασε δυο εκπλήξεις για τους φανατικούς της οπαδούς.

Η πανάκριβη Aston Martin Vantage Roadster, υπόσχεται ότι σε 3,7 ΄΄ θα πιάνει τα πρώτα 100χλμ./ώρα ενώ μέσα σε μόλις 6,7”, θα αναδιπλώνεται η μαλακή οροφή της.

Η πρώτη έκπληξη οφείλεται στη τεχνολογική υποδομή του αυτοκινήτου ενώ η δεύτερη είναι μια καινοτομία που πέτυχαν οι μηχανικοί αξιοποιώντας τις ιδιότητες ενός ειδικού συνθετικού υλικού για την μαλακή οροφή.

Αυτό το ειδικό ύφασμα που τεντώνεται σφιχτά πάνω από έναν συμπαγή μηχανισμό διπλώματος Z επιτρέπει την γρήγορη απόσυρση της οροφής του Vantage.

Ο μηχανισμός λειτουργεί με ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα και είναι ο ταχύτερος της αγοράς μέχρι τώρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της μάρκας.

Επίσης, η ειδική κατασκευή εξασφάλισε κα την μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα στο πορτπαγκάζ, φθάνει τα 200 λίτρα. Οπότε, είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας τσάντας γκολφ πλήρους μεγέθους και των αξεσουάρ.

Η νέα Aston Martin Vantage Roadster, εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα που βρίσκεται στο αντίστοιχο κουπέ, μία μονάδα V8 4.0 απόδοσης 503 ίππων. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Μέγιστη ταχύτητα 306 χλμ./ώρα.

Ο τιμοκατάλογος της Aston Martin Vantage Roadster ξεκινά από τις 126.950 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα 157.300 ευρώ στη Γερμανία και τα 161.000 δολάρια στις ΗΠΑ. Οι πρώτες παραδόσεις πρόκειται να ξεκινήσουν κατά το 2ο τρίμηνο του 2020.

Τον Ιανουάριο, η Aston Martin απέκτησε νέα ιδιοκτησία ενώ προετοιμάζει το πρώτο της SUV, το DBX, που κοστίζει 158.000 λίρες (205.000 δολάρια).

Ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας και ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Formula One, Λόρενς Σ. Στρόλ, ανέλαβε τον τίτλο του εκτελεστικού προέδρου, αφού έδωσε 656 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το 17% της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ