Ν.Κεραμέως: Εργαζόμαστε αδιαλείπτως υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων Κωνσταντινούπολης-Ίμβρου

240
ΑΠΕ

Το Ζάππειο, το Ζωγράφειο και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής της στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, η κ. Κεραμέως «συζήτησε εκτενώς με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ζητήματα που άπτονται της σχολικής ζωής, για προκλήσεις και ευκαιρίες, για όλα όσα απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα».

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη στήριξης από πλευράς ελληνικού κράτους, καθώς επίσης και στις πρωτοβουλίες και τις επιτυχίες των μαθητών σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Επίσης, σε κάποια από τα σχολεία, οι διευθυντές επεσήμαναν ότι είχαν πολλά χρόνια να δεχθούν επίσκεψη αρμόδιου υπουργού.

«Η στήριξή μας είναι δεδομένη», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Κεραμέως και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων «εργάζεται αδιαλείπτως υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου, σχολείων με μακρά ιστορία και σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ελληνομάθειας στην περιοχή».

Χαρακτήρισε, δε, την προσπάθεια των εκπαιδευτικών «άοκνη» και το αποτέλεσμα αυτής «ενθαρρυντικό».

«Είμαστε πάντοτε στη διάθεση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, για να συζητήσουμε κάθε πρόταση βελτίωσης προς όφελος των μαθητών», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, η υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι ήταν «μια πραγματικά ξεχωριστή ευκαιρία να μιλήσουμε για τον Ελληνισμό, να μιλήσουμε για την Ορθοδοξία».

Απευθυνόμενη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, η υπουργός επεσήμανε τα εξής:

«Ο Ελληνισμός εδώ, η αλήθεια είναι ότι κρατεί εν πολλοίς μέσω της Εκκλησίας, μέσω των σχολείων μας. [….]. Και σας διαβεβαιώ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους επέμενα να επισκεφθώ αυτά τα σχολεία, ήταν προκειμένου να περάσω και ένα ξεκάθαρο μήνυμα, Παναγιώτατε, στήριξης των σχολείων αυτών.[….] Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ευκαιρία αυτή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή να επισκεπτόμαστε το Φανάρι και προσβλέπουμε σε μία άριστη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της υπουργού, η κ. Κεραμέως αύριο, Σάββατο, θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Κυριακή θα επιστρέψει στην Αθήνα.