today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κ.Τασούλας σε Γ.Βαρουφάκη: Η Βουλή δεν θα γίνει βαστάζος των ευθυνών σας

Απέρριψε την κατάθεση των ηχογραφήσεων του eurogroup 2015

O Γιάννης Βαρουφάκης, κατά την δευτερολογία του, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, έναν φάκελο ο οποίος όπως υποστήριξε, περιέχει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις περιβόητες ηχογραφήσεις του των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015.

Ο κ. Βαρουφάκης επικαλέστηκε για την κίνηση του αυτή απόφαση του Αρείου Πάγου που έκρινε καθ’όλα νόμιμες αυτές τις ηχογραφήσεις και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να τις αξιοποιήσει όπως πρέπει και να ενημερωθούν τα κόμματα.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανάμεσα στις επίμαχες ηχογραφήσεις υπάρχουν και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τρόικα, τότε, ήθελε να εξαθλιώσει την Ελλάδα.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε τα έγγραφα στον κ. Βαρουφάκη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτη κίνηση και τονίζοντας πως ούτε ο ίδιος ούτε η Βουλή θα γίνουν αχθοφόροι ή βαστάζοι των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη και της επιστολής του με την οποία ο ίδιος θέλει να αποκαλύψει κρυφές μαγνητοφωνήσεις.

Όπως ειδικότερα είπε ο πρόεδρος της Βουλής:

“Ο κ. Βαρουφάκης, λίγα λεπτά πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, άφησε με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» προς τον πρόεδρο της Βουλής, από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΜέΡΑ25, έναν φάκελο. Προεξόφλησε, στην ομιλία που έκανε πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, ότι το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά εις την εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό προφανώς μου δίνει το δικαίωμα, όπως είπε, πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερού του φίλου, μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη.

Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένω. Συνεπώς καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων”.

Ο κ. Τασούλας έλαβε, για την κίνησή του αυτή, τα εύσημα από τον πρωθυπουργό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ