today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Copa del Rey: Χαρά και εργασία στη Μάλαγα

Το μπάσκετ είναι το μόνο που υπάρχει στη Μάλαγα αυτές τις μέρες. Κυριαρχεί παντού. Η δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της πόλης, της ACB, αλλά και του χορηγού, της Movistar, είναι απίστευτη. Το μπάσκετ υπάρχει παντού όπως κι αν γυρίσεις να κοιτάξεις. Από τα πλακόστρωτα, όπου συναντάς αποτυπώματα παπουτσιών των παικτών, από τις επιγραφές στους δρόμους, τις διαφημίσεις στα ειδικά σημεία για να γιγαντωθεί στη FanZone στο κέντρο της πόλης. Προσέξτε: Παίκτες ΟΛΩΝ των ομάδων πρέπει υποχρεωτικά να περάσουν από εκεί και να έρθουν σε επαφή με τους φιλάθλους.

Οι παίκτες όλων των ομάδων περπατούν στους δρόμους, μαζί με φιλάθλους όλων των ομάδων, κάτι που για τη χώρα μας μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σαν να συνοδεύει την εικόνα αυτό το “somewhere in a galaxy far far away”…

Οι παίκτες δηλώνουν από την προηγούμενη μέρα ποιοι παίκτες θα βρίσκονται που και τι ώρα και το πρόγραμμα ανακοινώνεται. Εκεί τους περιμένουν φίλαθλοι και πολλά παιχνίδια στα οποία συμμετέχουν οι ίδιοι και έχουν σχέση με το μπάσκετ. Σήμερα το πρωί την τιμητική τους είχαν οι παίκτες των ομάδων που δεν αγωνίζονται απόψε, αλλά αύριο: Ιμπεροστάρ Τενερίφη, ΜόραΜπανκ Ανδόρα, Ουνικάχα Μάλαγα και Σαραγόσα. Οι άλλες τέσσερις, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Μπιλμπάο ήταν στο γήπεδο για προπόνηση. Είτε έτσι, είτε αλλιώς η ACB φρόντισε να ανέβουν ουκ ολίγες φωτό και βίντεο, ώστε να μας μεταφέρουν το κλίμα.

Και ναι, ο Γιώργος Μπόγρης ήταν από τους πρωταγωνιστές της ημέρας και φάνηκε για μία ακόμη φορά γιατί (και εκεί) είναι ο αγαπημένος των φιλάθλων, αφού παρουσιάστηκε και πάλι με καλή διάθεση και μόνο.

(PHOTO ACB)

 

 

Οι τέσσερις ομάδες το… διασκέδασαν το πρωί, αλλά το απόγευμα έχουν στο πρόγραμμα προπόνηση. Οι τέσσερις ομάδες που αγωνίζονται, είχαν δουλειά το πρωί και φυσικά θα αγωνιστούν το βράδυ: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπά0 και Μπαρτσελόνα-Βαλένθια με τους αγώνες να μεταδίδονται από την Cosmote TV.

Στις προπονήσεις είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν παλιοί γνώριμοι… Όπως ο Ντέγιαν Μίροτιτς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άλεξ Μούμπρου με παίκτες της Ρεάλ, παίκτες των δύο… αιωνίων της Ισπανίας έκαναν τα δικά τους πηγαδάκια, Αμπρίνες και Βίβες που είναι καλοί φίλοι τα είπαν για λίγο… Διαφορετικό κλίμα εκτός και αντίπαλοι για 40′ το βράδυ.

 

Πηγή: Basketa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ