today-is-a-good-day
15 C
Athens

Τροπολογία για τις δωρεές προς το Δημόσιο κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ

Στην ανάγκη διακομματικής στήριξης της τροπολογίας που διευρύνει τις περιπτώσεις ειδικών απαλλαγών από τον ΦΠΑ για την παράδοση αγαθών και υπηρεσιών που αφορούν δωρεές, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε, λίγο νωρίτερα, στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η ΠΝΠ “για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις”.

Πρόκειται για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ της παράδοσης αγαθών και της παροχής υπηρεσιών, από υποκείμενο στο φόρο προμηθευτή προς δωρητή, ο οποίος τα χρησιμοποιεί στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς που συνάπτει με το δημόσιο ή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία που δίνει κίνητρα σε φορείς και ιδρύματα που επιδεικνύουν έντονη κοινωνική ευαισθησία αφού διευκολύνει πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών στο δημόσιο, όπως κινητών και ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς, όπως νοσοκομεία, σχολεία και κτίρια για επιμορφωτικούς σκοπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ