today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Με τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων» (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις». Αρνητική ψήφο έδωσε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά τις αρνητικές ψήφους της αντιπολίτευσης, πέρασε η τροπολογία με το κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της ΛΑΡΚΟ.

Τέλος, υπερψηφίστηκε απ’ την ολομέλεια της Βουλής, η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία υπάγονται στον υπερμειωμένο συντελεστή 6% τα διαγνωστικά ραδιοφάρμακα και οι υπηρεσίες ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς. Μέχρι σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές 24% και 13%. Στην ίδια τροπολογία είχε ενταχθεί η πρόσληψη 123 υπαλλήλων (ΠΕ) στο υπουργείο Οικονομικών, ο ορισμός σε 60 έτη (από 50) της διάρκειας των συμβάσεων παραχώρησης μεταξύ Δημοσίου και 10 περιφερειακών λιμένων, η παροχή στο ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος σύναψης μίας ή περισσοτέρων συμβάσεων υπο-παραχώρησης συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων κ.ά.. Η συγκεκριμένη τροπολογία έλαβε τις θετικές ψήφους της ΝΔ, τις αρνητικές των ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωση «παρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ