today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Νέα συνεργασία της Hyundai για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων

Η Hyundai Motor, διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο της που σχετίζεται με την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, προσθέτοντας τη νέα συνεργασία της με την εταιρεία Canoo. Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει έδρα την Καλιφόρνια και ειδικεύεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε το Reuters.

Η σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων απαιτεί ιδιαίτερα υψηλά κεφάλαια και νέα τεχνογνωσία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αναζητούν συνεργάτες με ειδίκευση στην ηλεκτροκίνηση για να δημιουργήσουν τα νέα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφορούν τώρα στους δρόμους.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της αυτοκίνησης τις τελευταίες δεκαετίες και αναμένατε ότι θα επιφέρει αλλαγές σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με την χρήση των αυτοκινήτων, την θέση της κάθε μάρκας στη παγκόσμια αγορά ενώ θα αναπτυχθούν νέοι κολοσσοί που θα απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου.

Για τον κορεάτικο κολοσσό που διαθέτει τις μάρκες Hyundai και Kia, είναι η δεύτερη ανάλογη συμφωνία που ανακοινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Στα μέσα Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι θα επενδύσει 110 εκατομμύρια δολάρια στην startup Arrival και θα αναπτύξει από κοινού τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα.

Ο όμιλος Hyundai της Κορέας, προγραμματίζει την παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αρχικά θα είναι φορτηγό και θα κυκλοφορήσει το 2021.

Η Arrival, που ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στο Λονδίνο, έχει αναπτύξει ένα φουτουριστικό λεωφορείο με στόχο την εμπορική αγορά. Η εταιρεία δήλωσε ότι το φορτηγό της θα έχει αυτονομία 480 χλμ.

Η Hyundai και η Kia πέρυσι επένδυσαν 89 εκατ. δολάρια στην Rimac Automobili, μια κροατική εταιρεία που επιδιώκει να κατασκευάσει ηλεκτρικά supercar που υποστηρίζεται επίσης από την Porsche.

Η Arrival δήλωσε ότι τα οχήματά της θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένα χαρακτηριστικά υποβοήθησης του οδηγού και θα μπορούν να αναβαθμιστούν με συστήματα αυτόματης οδήγησης.

Ένας εκπρόσωπος της Hyundai δήλωσε ότι η συνεργασία της αυτοκινητοβιομηχανίας με την Canoo θα επικεντρωθεί σε μικρότερα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα μέγεθους του compact Accent.

Η Hyundai, επενδύει έντονα τους τελευταίους μήνες σε μια ποικιλία μελλοντικών επιχειρήσεων μεταφοράς, συγκεκριμένα επένδυσε σε μια κοινοπραξία 4 δισ. δολάρια με την Aptiv, για την ανάπτυξη οχημάτων και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Αυτές οι επενδύσεις αποτελούν μέρος ενός πενταετούς προγράμματος ύψους 87 δισ. δολαρίων για την αύξηση της τεχνογνωσίας και της δραστηριότητας της αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της αυτοματοποίησης και των συναφών υπηρεσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ