today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Γ.Ραγκούσης: Θα απαντήσει στη Βουλή η Κυβέρνηση για τους ειδικούς φρουρούς

Να δοθούν σήμερα επίσημες απαντήσεις στα τρία ερωτήματα που έθεσε χτες «για το ενδεχόμενο εμπλοκής ειδικών φρουρών, που πρόσφατα προσέλαβε, σε σοβαρό επεισόδιο», ζητά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Ειδάλλως, τονίζει, «απλώς να γνωρίζουν ότι θα εξαναγκαστούν να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση που άμεσα θα καταθέσουμε στη Βουλή».

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει στη δήλωση του ότι «ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο η πρωτοφανής και απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποφύγει να απαντήσει στα τρία ερωτήματα».

Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης θέλει «να καταγραφεί πως κατά την προχθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης για την ασφάλεια, ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοΐδης δεν ανέφερε το παραμικρό σχετικά με ενδεχόμενο τέτοιο γεγονός, παρά τις επανειλημμένες επικριτικές αναφορές που κάναμε για την πρόσληψη ειδικών φρουρών αντί αστυνομικών». Παραθέτει δε σχετικό απόσπασμα με αυτές τις αναφορές: «Δεν κάνατε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ κι εκτός Πανελληνίων; Δεν έχετε πάρει ένα σωρό Ειδικούς Φρουρούς-αντί για Αστυνομικούς μέσω Πανελληνίων-και με ελάχιστη εκπαίδευση, σε βάρος και της δικής τους ασφαλείας και κυρίως της ασφάλειας των πολιτών, τους έχετε αμολήσει στους δρόμους; Ήταν ή δεν ήταν Ειδικός Φρουρός ο Κορκονέας, ο οποίος δολοφόνησε τον Γρηγορόπουλο και ελλείψει εκπαίδευσης έφτασε να αντιδρά με αντανακλαστικά που δεν αντιδράσανε αστυνομικοί ή δεν θα αντιδρούσαν αστυνομικοί στη θέση του;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ