today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Η αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας μας εκτιμάται στα 2,4 τρις

Στην ανάγκη της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στην Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση της σύμβασης της Μιναράτα για την μείωση της ρύπανσης από τον υδράργυρο.

«Αν με ακούγατε από το 2007, 2008, 2009 σήμερα θα είχαμε κάνει εξόρυξη φυσικού πετρελαίου» είπε ο κ. Βελόπουλος και υποστήριξε ότι «σε αυτό το Κοινοβούλιο επιχειρείται η υποβάθμιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας».

«Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σύμβουλος Οικονομικής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Uppsala Σουηδίας, κ. Ανέστης Φιλιππίδης, είπε ότι η αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας μας εκτιμάται στα 2,4 τρισ. Από το σύνολο αυτού του πλούτου η Ελλάδα εκμεταλλεύεται το 0,15%», είπε ο κ. Βελόπουλος και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δεν έχει εκφράσει την πολιτική βούληση να καθίσουμε και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί και να αντλήσουμε με προσοχή από το περιβάλλον τα αποθέματα που υπάρχουν».

«Η Χαλκιδική έχει 160 τόνους χρυσό, 2 χιλιάδες τόνους άργυρο και 1,5 τόνο μόλυβδο. Το λέει ο κ. Μέλφος, καθηγητής γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

«Ο ίδιος λέει ότι το ρήνιο, είναι ένα από τα υλικά που χρειάζεται κάθε κινητό τηλέφωνο. Το ρήνιο χρησιμοποιείται επίσης στους καταλύτες των αυτοκινήτων. Η Ελλάδα διαθέτει τεράστια αποθέματα σε 4-5 περιοχές της Θράκης. Κανείς δεν έκανε τίποτα για να εξορυχθεί και να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία».

Ο κ. Βελόπουλος άσκησε επίσης κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνατε τίποτα. Δεν ξέρω γιατί. Αν αυτό δεν λέγεται δόλος, λέγεται ανικανότητα. Και είτε το ένα είτε το άλλο, είναι επικίνδυνο για την χώρα», είπε και τόνισε:

«Αν από το 2007, το 2008, το 2009 είχαμε ξεκινήσει να οριοθετήσουμε ΑΟΖ, τότε που φώναζα και με κοροϊδεύατε όλοι μαζί, μέχρι το 2012 θα είχαμε βγάλει φυσικό αέριο. Και δεν βγήκε κανένας μετά να πει “κάναμε λάθος”».

Αναφερόμενος στα μέτρα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, εξέφρασε την διαφωνία του για την επίταξη κτιρίων για την εγκατάσταση μεταναστών.

«Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν επιτάξεις. Η ΝΔ είχε πει επίσης, ότι οι δομές που θα γίνουν για τους λαθρομετανάστες θα είναι κλειστές και τελικά θα είναι μισάνοιχτες και θα μπαινοβγαίνουν οι λαθρομετανάστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την καταγραφή των ΜΚΟ που ασχολούνται με μετανάστες και πρόσφυγες, είπε ότι «έχουν καταγραφεί μόνο 86».

«Περιμένω από τον υπουργό να μας πει τι θα κάνει με τις υπόλοιπες ΜΚΟ. Θα τις κλείσει;», διερωτήθηκε.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του κόμματός του στην Μόρια.

«Θέλω να σας πω ότι το 80% είναι Αφγανοί. Δεν είναι πρόσφυγες. Και η κυβέρνηση τους μεταφέρει από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι νέα τουριστική βιομηχανία», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ