today-is-a-good-day
17.9 C
Athens

Ν.Μηταράκης: Ξεκινούν τον Μάρτιο οι κατασκευές των κλειστών κέντρων

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως στόχος είναι τα κλειστά κέντρα να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ χαρακτήρισε τη δημιουργία τους απαραίτητη καθώς διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου και να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές.

Ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε, επίσης, ότι στα κλειστά κέντρα που θα κατασκευαστούν στα 5 νησιά θα υπάρχουν συνολικά 20.000 θέσεις και με στόχο παραμονής των προσφύγων τους 3 μήνες, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτές επαρκούν.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι στόχος της Κυβέρνησης, έκτος από τα κλειστά κέντρα είναι να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου και να ενισχυθούν οι επιστροφές, ώστε να επιστρέφονται 200 άτομα την εβδομάδα.

Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης, ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μέχρι στιγμής, είτε έχοντας άσυλο είτε αιτούντες άσυλο ανέρχεται στις 150 χιλιάδες. Επίσης, αυτή τη στιγμή στα νησιά οι πιο πολλοί είναι Αφγανοί και όχι Σύροι.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ