today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Γ.Ραγκούσης: Μεγάλες κι αδιαφανείς μπίζνες με το δημόσιο χρήμα

Το δόγμα σας δεν είναι τελικά το «νόμος και τάξη» αλλά το «αστυνομικός λαϊκισμός και μπίζνες» υποστήριξε στην ομιλία του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, στην επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του κόμματός του για την “αστυνομική βία και την αύξηση της εγκληματικότητας”. Ο κ. Ραγκούσης στάθηκε κυρίως “στον ύποπτο διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ και πλέον” λέγοντας ότι “η πρώτη απόφαση Μητσοτάκη μόλις ανέλαβε καθήκοντα δεν ήταν ούτε για τα εθνικά θέματα, ούτε για την κοινωνία: Μόλις αναλάβατε σπεύσατε να ακυρώσετε έναν διαγωνισμό εγκεκριμένο από την ΕΕ, που βρισκόταν στο τελικό του στάδιο και που εξασφάλιζε τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών, είπε ο κ. Ραγκούσης και τόνισε: “εσείς προχωράτε σε ένα νέο διαγωνισμό που αλίμονό σας εάν τελικά επιβεβαιωθεί ότι θα επιτρέψει μόνο σε μία ή ελάχιστες εταιρείες να καταθέσουν προσφορά. Κανονίστε, γιατί έτσι όπως το πάτε θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα” προειδοποίησε ο κ. Ραγκούσης.

Η ΝΔ, σε ελάχιστο χρόνο, αμαύρωσε την ΕΛΑΣ, υποστήριξε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η αστυνόμευση δεν (πρέπει να) γίνεται μπροστά στις κάμερες όπως έγινε με τις καταλήψεις. Εμείς, σημείωσε η κυρία Γεροβασίλη, εκκενώσαμε κτίρια στα Εξάρχεια χωρίς υστερικά τελεσίγραφα και κάμερες. Αν κάποιος δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και η ιδεοληψία της. Οι δημοσκοπήσεις ήδη ανατρέπονται και αποκαλύπτουν ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφάλεια, είπε η κυρία Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει φτάσει την ελληνική κοινωνία να συζητά για την αστυνομική βία και όχι για τα ουσιαστικά προβλήματα, όχι για το έγκλημα.

Όταν στις αρχές Δεκεμβρίου, καταθέταμε την επίκαιρη επερώτηση για την αύξηση της εγκληματικότητας και την έξαρση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ το καθοδικό σπιράλ ανασφάλειας – γενικευμένης ανασφάλειας – στο οποίο έχει βυθίσει τη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως ανέφερε, η ΕΛΑΣ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξάρθρωσε στα Εξάρχεια εγκληματικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών ενώ ο τουρισμός στην Αθήνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, λόγω και του αισθήματος ασφάλειας που είχε εμπεδωθεί στην πρωτεύουσα, ενώ μειώθηκε κατά 30% η βαρύνουσα εγκληματικότητα μεταξύ 2015 και 2019. Εμείς αφήσαμε την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της η οποία δεν είναι “να ξεγυμνώνει νέους ανθρώπους εν μέση οδώ”, “να ξυλοκοπεί φοιτητές και φοιτήτριες που διεκδικούν το άνοιγμα της σχολής τους” ούτε “να λειτουργεί ως συμπληρωματικός μηχανισμός ακροδεξιών στοιχείων” είπε ο κ. Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ