today-is-a-good-day
21 C
Athens

YECHEF: Το νέο αμιγώς street food πρότζεκτ του Ηλία Σκουλά

Ο αντισυμβατικός Ηλίας Σκουλάς εδώ και καιρό ονειρευόταν ένα ιδιαίτερο στέκι που να συνδυάζει το street food με τη γαστρονομία. Μας το απέδειξε, άλλωστε πριν αρκετούς μήνες στο πλαίσιο του πρώτου Athens Craft Beer Festival. Τα θέλω του, λοιπόν, τα έκανε πράξη δημιουργώντας με τον Γιάννη Ακτύπη των Johnie Hot Dog το YECHEF, ένα πανκ στέκι ψηλά στην Κολοκοτρώνη. Το μενού έχει 9 πιάτα όλα κι όλα, σερβιρισμένα σε χαρτί, τα οποία όμως λειτουργούν σαν «εισιτήριο» για ένα ταξίδι στην Αργεντινή, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Τουρκία. Εδώ, ο Ηλίας και η ομάδα του «ζωγραφίζουν» φτιάχνοντας το διάσημο Burger Harakiri με 100% μοσχαρίσιο, ζουμερό μπιφτέκι, χειροποίητο ψωμί πατάτας, γιαπωνέζικη μαγιονέζα, σαλάτα από τραγανά φύκια και cheez whiz, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε κι ας είναι αμαρτωλό και το τραγανό Chicken from Space, με μπούτι φιλέτο κοτόπουλο, αγγουράκια τουρσί και πικάντικη σως- πρόχειρο, επιτόπιο γκάλοπ απέδειξε ότι είναι οι προτάσεις που συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις.

Thumbs up και για την Bondiola για την οποία ο ίδιος έχει δηλώσει πως  είναι «η αλήτικη μπριζόλα από την Αργεντινή που την βρίσκεις σε καντίνες έξω από τα γήπεδα του Buenos Aires», ενώ ενδιαφέρον έχει και το Su Ju Ka Ki με μικρασιάτικα σουτζουκάκια, πουρέ ψητής μελιτζάνας, λάχανο κι εσμέ. Θα επιστρέψω για να μάθω περισσότερα αφενός για το War Dog, καθώς μου είπαν ότι φτιάχνεται με βάση μια ιδιαίτερη γερμανική συνταγή και περιέχει μερακλίδικο από τη φάρμα Μητσόπουλου με ελληνικό χοιρινό, αφετέρου για το Tourkiko που έχει σαν κύριο συστατικό του τον γύρο από αρνάκι γάλακτος.

Gepostet von Yechef am Freitag, 18. Oktober 2019

Ότι κι αν διαλέξει κανείς πάντως, θα το συνοδεύσει θαυμάσια με τις εναλλακτικές, ελληνικές φρέσκες μπύρες- όχι μόνο προσθέτουν πόντους γεύσης, αλλά ενισχύουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα αυθεντικό street food place αντίστοιχο με αυτά που συναντάς όταν ταξιδέψεις στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη- σε αυτό συμβάλλει βέβαια πολύ η πετυχημένη, hip διακόσμηση του (έργο της δημιουργικής ομάδα Saint of Athens), που προκάλεσε σάλο στο instagram, λόγω φωτογένειας! Σε κάθε περίπτωση, μη μείνετε μόνο στις φωτογραφίες όταν έρθετε. Κοιτάξτε τον κατάλογο, επιλέξτε τη νοστιμιά που σας κάνει κέφι και αφεθείτε στην πληθωρική, γευστική αποπλάνηση του σταθερά αιρετικού Σκουλά. Χωρίς τύψεις. Ιδανικά, ακούγοντας κάτι από Iggy Pop, στο τέρμα.

View this post on Instagram

PLAN-B Το “Beyond Meat” και το “Impossible Burger” φτιάχτηκαν στις ΗΠΑ σε πανάκριβα εργαστήρια με μεγάλα κονδύλια και στρατό επιστημόνων και κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα…Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτεϊνούχο φυτικό Burger που τάραξε τα νερά…αλλά είναι ομολογουμένως ιδιάιτερα άνοστο και ακριβό…. Τους κυνήγησα 4 χρόνια προσπαθώντας να καταλάβω τι έκαναν, πάτησα στην ιδέα και παρουσιάζω τώρα την δικιά μου φόρμουλα μη ζωικού – όχι λαχανικών – burger… Το λέω PLAN-B και μπορείτε να το δοκιμάσετε από αύριο στο YECHEF στο Σύνταγμα και το ετοιμάζω και για Βιομηχανική προσαρμογή… Τις επόμενες μέρες θα δώσω μια press conference και θα το παρουσιάσω και γευστικά στους ανθρώπους της γεύσης για μια πρώτη γνωριμία… #iliasskoulas #greekchef #yechef #greekfood #vegan #veganrecipes #veganfood #veganburger

A post shared by Ilias Skoulas (@iliasskoulas) on

View this post on Instagram

YECHEF ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΣΤΙΜΟ 9 πιάτα όλα κιόλα σ ένα μικρό μαγαζί της οδού Κολοκοτρώνη στο νούμερο 11 σχεδιασμένο ώστε να γίνει η απόλυτη πρόταση ποιοτικού -γρήγορου- φαγητού στο κέντρο της Αθήνας Burger Harakiri, Chicken from Space, War Dog, Su Zu Ka ki, πατάτες poutine, το Τούρκικο, Green and Yellow dumplings, Blue Corn Chicken Tacos, και η Bondiola η αλήτικη μπριζόλα απ την Αργεντινή που την βρίσκεις σε καντίνες έξω από τα γήπεδα του Buenos Aires!!! 9 πιάτα World Street Food τα οποία δημιουργούνται μπροστά σας από εμένα και Chef της ομάδας μου, με τεχνογνωσία και ακρίβεια Εναλλακτικές φρέσκες Ελληνικές μπυρες (μόνο), και με διακόσμηση που παραπέμπει σε Βερολίνο και Νέα Υόρκη (από την δημιουργική ομάδα Saint of Athens) το YECHEF σίγουρα αποτελεί μιά κατηγορία από μόνο του… #iliasskoulas #instafood #athens #athensgreece #athensbynight #athens_city #athensfoodie #foodporn #greekchef #syntagmasquare

A post shared by Ilias Skoulas (@iliasskoulas) on

Κολοκοτρώνη 11

Σύνταγμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ