today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Την Τρίτη η πρόταση για τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΣτΕ

Την ερχόμενη Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα αποφασίσει για τα ονόματα των τριών δικαστικών λειτουργών που θα εισηγηθεί προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για να καλύψουν τις θέσεις του νέου προέδρου και του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη Διάσκεψη των προέδρων, θα παρουσιαστούν οι έξι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν επιλεγεί από το υπουργικό συμβούλιο, βάσει επετηρίδας, για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων.

Έντονο πολιτικό ενδιαφέρον θα έχει την επόμενη εβδομάδα και η Ολομέλεια, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, με τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερώσει τη Βουλή για τα εργασιακά ζητήματα.

Νωρίτερα, την Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας και αύξηση της εγκληματικότητας».

Την Τρίτη θα συζητηθεί η κύρωση περιβαλλοντικής σύμβασης για τον υδράργυρο και την Τετάρτη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ τη Πέμπτη θα κυρωθούν ευρωπαϊκές συμβάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ