today-is-a-good-day
20 C
Athens

Κ.Πιερρακάκης: Εκσυγχρονισμός της ψηφιακής στρατηγικής της Περιφέρειας

Τη δρομολόγηση συνεργασίας προκειμένου να διευρυνθεί η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε κρίσιμες υπηρεσίες της Περιφέρειας συζητήθηκε μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, παρουσία συνεργατών και των δύο πλευρών.

Με αφορμή και την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή παρουσίαση της ψηφιακής στρατηγικής της Περιφέρειας, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η Περιφέρεια, σημείωσε, δίνει έμφαση στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς στους πολίτες, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη διαφάνεια και τη βελτίωση του χρόνου διεκπεραίωσης.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη 120 ψηφιακές υπηρεσίες στην ψηφιακή πλατφόρμα στον οδηγό του πολίτη της Περιφέρειας, ότι στις 14 Φεβρουαρίου θα ενεργοποιηθούν άλλες 45, και ότι υπάρχει ο στόχος να ενταχθούν επιπλέον 500 ψηφιακές υπηρεσίες. Επικαλούμενος την αναγκαιότητα για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, χαρακτήρισε τη συνεργασία με το υπουργείο πολύ χρήσιμη και ουσιαστική.

Ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση να διευρυνθεί η συνεργασία με την Περιφέρεια μέσα από κοινές δράσεις και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Υπουργείου για να επεξεργαστεί προτάσεις και να συντονίσει τις απαιτούμενες δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ