today-is-a-good-day
21 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Με αναφορά σε ΦΕΚ «που αναφέρεται σε προσλήψεις στην ΕΥΠ μεταφραστών στην μακεδονική γλώσσα» ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Είναι ΦΕΚ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εσείς συνεχίζετε. Ντρέπομαι. Δεν περίμενα από κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει ένα τέτοιο εθνικό έγκλημα» τόινισε.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε: «Θεωρώ ότι έπρεπε να αντιγράψετε τον Καναδά που έχει μακρόχρονη ιστορία στα υδατοδρόμια» και πρόσθεσε: «Στο άρθρο 19 από το 5% στο 2,5% να πηγαίνει στην σχολή λιμένων. Να υπάρξει απαλλαγή τελών για τα νησιά που έχουν κάτω από 3.000 κατοίκους».

Επίσης, ανέφερε ότι «στην Θεσσαλονίκη, έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ. Εσείς όμως ενδιαφέρεστε μόνο για την Αθήνα. Έχετε φτιάξει ένα τεράστιο ΜΕΤΡΟ, έχετε κάνει χιλιόμετρα Προαστιακού ο οποίος θα πηγαίνει παντού. Για μερικούς από εσάς όμως η Ελλάδα ξεκινά από τα Τέμπη και κάτω. Για εμάς όμως ξεκινά από το Τριεθνές και τελειώνει στην Κύπρο. Όπου υπάρχει Ελληνισμός είναι Ελλάδα».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε την διαφωνία του για το άρθρο 67.

«Διαφωνούμε ριζικά. Νομιμοποιείτε τα αυθαίρετα για να τα κατεδαφίσετε στην συνέχεια. Το Ελληνικό που θα ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο, πήγε τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο, τον Ιανουάριο. Τώρα πάτε να αναγνωρίσετε τα αυθαίρετα με διαδικασίες fast track και στην συνέχεια θα τα κατεδαφίσετε», ανέφερε.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα «κόκκινα» δάνεια.

«Πάτε να κάνετε μια νέα Ισπανία. Θα βλέπετε ανθρώπους να τους σέρνουν και να τους βγάζουν από τα σπίτια τους. Μιλάμε για μαζικό ξεσπίτωμα ανθρώπων γιατί τους χαρακτηρίζετε μπαταχτσήδες. Δεν είναι μπαταχτσήδες οι Έλληνες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάτε για σχοινί, όταν εσείς, το ΠΑΣΟΚ, χρωστάτε τόσα εκατομμύρια από δάνεια. Ο Έλληνας αγόρασε το σπίτι του όταν δούλευε κι αυτός και η γυναίκα του και έπαιρναν πολλά λεφτά. Τώρα που του κόψατε τον μισθό και τον απολύσατε δεν μπορεί να πληρώσει. Δεν είναι λοιπόν μπαταχτσής. Αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων αντιγράψτε το πρόγραμμά μας. Δεν το τολμάτε να το κάνετε όμως γιατί. Αν δεν μπορείτε να δώσετε λύσεις τι κάνετε στην εξουσία; Κόκκινα δάνεια, λοιπόν. Πόσα θέλει ένα fund; 3%; Δώστε το δάνειο στον δανειολήπτη με 15%. Αντιγράψτε το πρόγραμμά μας. Εδώ υπάρχουν γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με τις οποίες ενώ η ΤτΕ διαθέτει την οικονομική δυνατότητα δεν πληρώνει ούτε την έκτακτη εισφορά ούτε τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της. Η ΤτΕ είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής. Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε μπαταχτσήδες μπορείτε να τους βρείτε μέσα στις παρέες σας. Τα καζίνο χρωστούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον ΕΦΚΑ. Κι εσείς κυνηγάτε τον κακομοίρη τον μπακάλη».

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος, επανέλαβε ότι τάσσεται κατά της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Να θυμάστε ότι αν πάμε στην Χάγη χωρίς δικές μας διεκδικήσεις θα χάσουμε. Θα δικαιωθούν οι τουρκικές θέσεις και θα χάσουμε την κυριαρχία μας στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν βγήκε χθες και είπε ότι επειδή καθίσαμε σαν καλά παιδιά και δεν κάναμε τίποτα στα Ίμια δεν είχαμε και καμία πρόκληση από τους Τούρκους. Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα. Αν υπάρχει κρυφή ατζέντα και δεν έχετε ενημερώσει τα άλλα κόμματα δεν πρόκειται να βρείτε εθνική συμπαράσταση από εμάς. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ό,τι έχει να κάνει με συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση στο Αιγαίο», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ