Έντονη ανησυχία στις εταιρείες γάλακτος για τη μείωση κατανάλωσης

315

Στελέχη από κορυφαίες γαλακτοκομικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής έκαναν μια ασυνήθιστη κίνηση, τονίζοντας ότι η βιομηχανία δεν κάνει αρκετά, για να προωθήσει το έργο, που επιτελεί, για να βοηθήσει τους αγρότες και το περιβάλλον ή να αξιοποιήσει τα διατροφικά οφέλη των προϊόντων της, καθώς οι καταναλωτές εγκαταλείπουν το γάλα.
«Ποια είναι η απάντησή μας; Τι κάνουμε γι ‘αυτό;» ανέφερε ο Lino Saputo, CEO της Saputo, κατασκευαστής τυριών και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.
«Οι ηγέτες του κλάδου πρέπει να κάνουν τη διαφορά για την επιβίωση του κλάδου», επεσήμανε.
Ο Michael Dykes, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του IDFA, της οργάνωσης που αντιπροσωπεύει 550 εταιρείες στον κλάδο, δήλωσε ότι τα μέλη πρέπει να ακολουθήσουν μια τολμηρή πορεία δράσης.
«Όλοι πρέπει να νιώθουμε αναστατωμένοι για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι μια κατηγορία $60 δισ.», δήλωσε ο Ron Dunford, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Schreiber Foods.