today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Ισραηλινό πρέσβη

Η φιλία που συνδέει τους λαούς μας αποτελεί μια ισχυρή βάση για την ανάπτυξη συνεργασιών σε αναπτυξιακό και πολιτιστικό επίπεδο, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση με το νέο πρέσβη του Ισραήλ στη χώρα μας, Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani).

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές, οι «εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και η γόνιμη πολιτική συνεργασία» των δύο χωρών, τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, όσο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Ο Γιόσι Αμράνι, αναφερόμενος στις φιλικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, έκανε λόγο για τον μεγάλο αριθμό Ισραηλινών τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, τη δραστηριοποίηση ισραηλινών επιχειρηματιών στην Ελλάδα και στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ασφάλειας, τεχνολογίας, υγείας καθώς και πολιτισμού.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνάντηση, καθώς μπορεί να αξιοποιηθούν η τεχνογνωσία και οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει το Ισραήλ σε διάφορα ζητήματα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. «Είμαι βέβαιος ότι η φιλία που συνδέει τους λαούς μας αποτελεί μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούμε για να αναπτύξουμε συγκεκριμένες συνέργειες, σε διαπολιτισμικό και αναπτυξιακό επίπεδο», επισήμανε ο κ. Πατούλης. Με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση για την «Ημέρα μνήμης Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι «ως Περιφέρεια, με πράξεις συμβάλουμε στην προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τραγωδίες όπως το Ολοκαύτωμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ