today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Κύπρος: Η επίσκεψη Φάνον στέλνει πολιτικά μηνύματα, στα τέλη Μαρτίου η γεώτρηση

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιου για θέματα ενέργειας, Φράνσις Φάνον, στέλνει πολιτικά μηνύματα, ανέφερε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ενώ είπε ότι στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου αναμένεται το γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο κ. Κούσιος ανέφερε σχετικά με την έλευση του κ. Φάνον ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη.

«Είναι μια επιβεβαίωση των αναβαθμισμένων σχέσεων της Κύπρου με τις ΗΠΑ» και «μια απόδειξη του ενδιαφέροντος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα ενεργειακά της περιοχής» συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι η παρουσία εδώ του κ. Φάνον «πρέπει να ερμηνευτεί ότι δίνει και κάποια πολιτικά μηνύματα».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κούσιος είπε ότι οι γεωτρήσεις προχωρούν.

Πρόσθεσε ότι το γεωτρύπανο έχει τελειώσει τις εργασίες του στην Αίγυπτο ενώ «με την ολοκλήρωση της γεώτρησης, η οποία θα γίνει στον Λίβανο, αναμένεται να έρθει στην Κύπρο».

«Ο ακριβής χρόνος δεν μπορεί να καθοριστεί, αλλά υπολογίζουμε ότι θα είναι κάποια στιγμή στο τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τη Δευτέρα, ο κ. Κούσιος είπε ότι ήταν μια συνάντηση με την Τεχνική Επιτροπή Υγείας αναφορικά με το ζήτημα του κορωνοϊού. «Η αρμόδια επιτροπή είχε συζητήσει το θέμα και είχε καταλήξει σε αποφάσεις, όπως έχει ανακοινωθεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης πήγαν στη συνάντηση για να δώσουν τις σχετικές οδηγίες και να επιβεβαιώσουν αυτά τα οποία είχαν συμφωνηθεί στην Τεχνική Επιτροπή Υγείας», κατέληξε.

 

SourceΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ