today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μόσχα: Δεν ειδοποιηθήκαμε για την τουρκική επίθεση στην Ιντλίμπ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δέχθηκαν πυρά από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επειδή η Ρωσία δεν είχε προειδοποιηθεί για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βορειοδυτική περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αεροπλάνα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν παραβίασαν τα σύνορα της Συρίας ούτε καταγράφηκαν επιθέσεις εναντίον συριακών στρατευμάτων, πρόσθεσε το υπουργείο.

Εξάλλου τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση των πυρών.

«Καταδιωκτικά αεροπλάνα έβαλαν στόχο ένα όχημα που μετέφερε εκτοπισμένους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού», στο οποίο μαίνονται μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και ανταρτικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Επτά μέλη της ίδιας οικογένειας είναι μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που γνωστοποίησε επίσης ότι 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τα πλήγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ