today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Μ.Βορίδης: Οι Έλληνες κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων μπορούν να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα

Στη δυναμική που μπορούν να αποκτήσουν οι Έλληνες κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε ομιλία του στη γενική συνέλευση της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Agrotica, στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, μπορεί να αποκτηθεί ένα «συγκριτικό πλεονέκτημα» μέσα από λύσεις οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στις νέες τεχνολογίες και σε «εστιασμένες» ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.

«Υπάρχουν πράγματα, που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες κατασκευαστές για να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα» είπε σχετικά ο Μάκης Βορίδης προσθέτοντας ότι «μπορούν να λειτουργήσουν πιο ευέλικτα, πιο προσαρμοσμένα στις ανάγκες που δημιουργεί η εκμηχάνιση, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Εγώ βλέπω μερικές πολύ καλές ιδέες και πράγματα που μπορούν να γίνουν για εστιασμένες ανάγκες, συγκεκριμένες».

Αναφερόμενος στα Σχέδια Βελτίωσης, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος τους υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει κόσμος που μπορεί να κάνει την επένδυση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν υπήρξαν οι απαιτούμενοι πόροι έτσι ώστε να καλυφθεί η ζήτηση, ωστόσο υπογράμμισε πως «θα έχουμε ξανά Σχέδια Βελτίωσης με ενισχυμένη χρηματοδότηση και πιο τεχνολογικά προηγμένα», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ