today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Θ.Καράογλου: Αν η Άγκυρα παραβιάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Γαλλία “αναβαθμίστηκαν και παραμένουν ακλόνητοι με την εκλογή του κ. Μακρόν στην Προεδρία” τονίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Βραδυνή της Κυριακής”, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στο Παρίσι.

Αναφορικά με την επιθετική προκλητικότητα της Τουρκίας, υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα δεν φοβάται και είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Άλλωστε, διαχρονικά, η Τουρκία αρέσκεται να συμπεριφέρεται ως “νταής” στη Μεσόγειο καταπατώντας κάθε κανόνα καλής γειτονίας» και προσθέτει ότι «εφόσον η Άγκυρα παραβιάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα εξυπακούεται πως δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Ως προς τις προοπτικές επενδύσεων στην Μακεδονία-Θράκη, ο Θ. Καράογλου σημειώνει καταρχήν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον «πιστοποιούν η έλευση του αμερικανικού κολοσσού, της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, που εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, το έντονο ενδιαφέρον του ιταλικού ομίλου αεροδιαστημικής Leonardo, η εκφρασμένη πρόθεση της κορυφαίας τεχνολογικής εταιρίας Cisco να επενδύσει 12 εκατ. ευρώ στην πόλη για τη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας, και η πρόοδος στην υλοποίηση του τεχνολογικού πάρκου “Thess Intec”».

«Με τα νέα δεδομένα η Μακεδονία και η Θράκη προσφέρουν στους υποψήφιους επενδυτές ένα σταθερό, ασφαλές και γόνιμο επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία. Κατ’ επέκταση, η κατάλληλη στιγμή για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στη Βόρεια Ελλάδα, είναι τώρα!» υπογραμμίζει.

Ως προς τα απαραίτητα έργα για το 2020 ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης ιεραρχεί ως βασικές προτεραιότητες, την δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς “Thess Intec”, το οποίο απαιτεί μια σειρά διαδικασιών τις οποίες ο πρωθυπουργός θέλει να έχουν ολοκληρωθεί εντός διετίας.

Ανακοίνωσε ότι άμεσα ολοκληρώνεται η παραχώρηση οικοπέδου 760 στρεμμάτων, στην περιοχή της Περαίας, από το υπουργείο Οικονομικών στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, για να φιλοξενηθεί το όλο εγχείρημα.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, με πρόβλεψη ολοκλήρωσης το 2026 στην επέτειο των 100 χρόνων από τα εγκαίνια της πρώτης ΔΕΘ, ενώ υψηλά στην κυβερνητική ατζέντα είναι η παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις για να εκσυγχρονίσουν και να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, τονίζει ότι «δεν πρόκειται να ανοίξουμε την πόρτα στο διχασμό με αφορμή το ποδόσφαιρο, ούτε υπάρχει καμία διάθεση να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική. Υπάρχουν διακριτά όρια, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά από όλους. Συστήνω ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και σύνεση, διότι η Ελλάδα είναι υπεράνω ομάδων. Εθνικό μας στοίχημα είναι η ενότητα. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα περιττεύει».

Τέλος, σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επ’ αυτού του ζητήματος αναφέρει: «παλιά τους τέχνη κόσκινο στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού για ακόμη μία φορά επιλέγουν το γνώριμο για εκείνους δρόμο του διχασμού» και προσθέτει «ασκούν κριτική, αλλά δεν καταθέτουν συγκεκριμένη πρόταση και δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ