today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Γ. Ραγκούσης: Να ανοίξει η συζήτηση για τη χειροτονία γυναικών

Να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με την χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από την μυστηριακή ιεροσύνη, προτείνει ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στον Flash.gr, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει καθαρά προσωπική άποψη.

Στο ίδιο πλαίσιο των προτάσεων του με αφορμή την εκλογή της πρώτης γυναίκας, στη χώρα μας, στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, λέει ότι πρέπει να συζητηθεί η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου όσον αφορά την ονοματοδοσία των παιδιών και αναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμα: “… Η κυρία Σακελλαροπούλου λοιπόν είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αν διάβασα καλά στο βιογραφικό της έχει ένα παιδί. Αυτό το παιδί δεν μπορεί να ονομαστεί, εκτός αν έτσι είχε αποφασιστεί από τους γονείς του όταν γεννήθηκε, Σακελλαροπούλου. Έχει πάρει ήδη ενδεχομένως το επώνυμό του πατέρα. Νομίζω λοιπόν ότι μία άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει στην ελληνική κοινωνία είναι στο θέμα του οικογενειακού δικαίου…”.

Αξιολογεί το λεγόμενο “δόγμα Νόμος και Τάξη” από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως “επικοινωνιακή προσπάθεια διαχείρισης ενός υπαρκτού και δύσκολου προβλήματος που έχει στόχο, όχι την επίλυση του, απλώς τη μετακίνησή του”. Χαρακτηρίζει δε “γελοιότητα” την επιλογή του πλωτού φράγματος στο Βόρειο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πρέπει να συζητηθεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει μια προσθήκη, ενώ θεωρεί ως “πάρα πολύ θετική, προοδευτική πρόταση” τη θεσμοθέτηση εσωτερικών δημοψηφισμάτων για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων είτε συμβουλευτικά είτε και αποφασιστικά, από τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

“Αν αποφασίσει ο κύριος Μητσοτάκης να κάνει εκλογές θα τρίβει τα μάτια του με πολύ πιο μεγάλη ένταση από την ένταση με την οποία τα έτριβε με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών”, αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ