today-is-a-good-day
21 C
Athens

FIFA: Από την Σινκλέρ στον Νεϊμάρ

Από το ρεκόρ της Σινκλέρ σε εκείνο του Νεϊμάρ, από τον σκόρερ και δημιουργό Τζέισον Σάντσο στον… αναπληρωματικό Άνχελ και από την Αταλάντα στην Μπέλφορτ και τις γυναίκες της Μπαρτσελόνα, αυτοί είναι οι κορυφαίοι αριθμοί που χαρακτήρισαν την τελευταία αγωνιστική εβδομάδα, όπως τους κατέγραψε η ιστοσελίδα της FIFA:

185- Τα γκολ που έφτασε η 36χρονη Κριστίν Σινκλέρ, με τα δύο που σημείωσε με τον Καναδά στην αναμέτρηση με τα Νησιά Σεντ Κιτς & Νέϊβις (11-0) για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, η οποία έγινε η κορυφαία διεθνής σκόρερ σε άνδρες και γυναίκες. Μία διάκριση που ανήκε σε έναν Αμερικανό για σχεδόν 21 χρόνια, χάρη πρώτα στη Μίαμ Χαμ και πρόσφατα στην Άμπι Ουάμπαχ.
49- Οι νίκες στη W-League, επίδοση ρεκόρ για έναν προπονητή, τις οποίες έφτασε ο Τζέφ Χόπκινς, καθοδηγώντας τις Μέλμπουρν Βίκτορι σε νίκη με 3-0 επί της Καμπέρα Γιουνάιτεντ. Ο Αλέν Στάιτσιτς κατέγραψε 48 νίκες με τη Σίδνεϊ FC.
47- Τα γκολ στις πρώτες 50 εμφανίσεις του στη Ligue 1 έφτασε ο Νεϊμάρ την Κυριακή, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γκούναρ Άντερσον της Μαρσέιγ από το 1952. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος έχει μαζί 100 γκολ και ασίστ στα πρώτα 75 παιχνίδια του με την Παρί Σεν Ζερμέν σε όλες τις διοργανώσεις.
31- Οι συνεχόμενοι αγώνες Κυπέλλου-League Cup που κέρδισε ο Μπρένταν Ρότζερς, μέχρι την ήττα της Λέστερ από την Άστον Βίλα στον ημιτελικό του League Cup Αγγλίας. Ο Βόρειοιρλανδός τεχνικός γνώρισε τον τελευταίο αποκλεισμό του το 2015, όταν η Λίβερπουλ αποκλείστηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας από την Άστον Βίλα, ενώ κατέκτησε συνολικά πέντε κύπελλα και League Cup με την Σέλτικ στη Σκωτία.
22- Το σύνολο των γκολ και ασίστ (11 τέρματα και ισάριθμες τελικές πάσες) που έχει «γράψει» ο Τζέιντον Σάντσο στην τρέχουσα σεζόν της Bundesliga είναι δύο φορές μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλον νεαρό παίκτη στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο 19χρονος έγινε ο πρώτος παίκτης που κατέγραψε 25 ασίστ σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης από την αρχή της σεζόν 2018/19.
17- Οι διαδοχικές νίκες ήταν το σερί που τελείωσε για την Μπαρτσελόνα με την ισοπαλία 0-0 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη κατηγορία των γυναικών. Παρά το γεγονός ότι η Ατλέτικο κατέκτησε τους τελευταίους τρεις τίτλους, η «Μπάρτσα» είναι αήττητη σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον της.
7- Τα γκολ που σημείωσε ο Άνχελ μπαίνοντας ως αλλαγή στη La Liga αυτή τη σεζόν, περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο 2019/20. Ο επιθετικός της Χετάφε έχει μέσο όρο ένα γκολ ανά 45 λεπτά στις τελευταίες δέκα συμμετοχές του ως αλλαγή στο πρωτάθλημα.
7- Τα γκολ που πέτυχε η Αταλάντα χωρίς να δεχθεί κανένα, για να καταγράψει τη μεγαλύτερη νίκη της στη Serie A και να υποχρεώσει την Τορίνο στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία της. Ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε ένα χατ τρικ σε κάθε μία από τις τελευταίες τρεις σεζόν της Serie A, ενώ τα τέσσερα χατ τρικ του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τον αφήνουν πίσω μόνο από τους Λιονέλ Μέσι (επτά) και Σέρχιο Αγουέρο (έξι).
4- Οι βαθμοί που η Μπέλφορτ απέχει από την ζώνη του υποβιβασμού στην πέμπτη κατηγορία της Γαλλίας, και τέταρτη είναι η θέση της Μονπελιέ στη Ligue 1, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την πρώτη από το να αποκλείσει τη δεύτερη για να φτάσει στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Γαλλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ