today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

«AIR cinema»: Μια φουσκωτή αίθουσα κινηματογράφου στη Νότια Κορέα

Για να εορτάσει τα 100 χρόνια του κορεατικού κινηματογράφου, το νοτιοκορεατικό αρχιτεκτονικό γραφείο GBO and Aworks σχεδίασε ένα προσωρινό περίπτερο στο οποίο προσκαλούνται οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν μια κινηματογραφική ταινία ενώ έχουν ανέβει πάνω σε έναν τεράστιο ρομποτικό βραχίονα. Με επωνυμία «AIR cinema», η φουσκωτή δομή θέλει να προσφέρει στους φίλους της έβδομης τέχνης μια παραδοσιακή εμπειρία απόλαυσης ταινίας στην εποχή του ψηφιακού streaming.

Το σχέδιο του ελλειψοειδούς περίπτερου είναι φουτουριστικό. Τα τριγωνικά μοτίβα στην οροφή περιορίζουν το φυσικό φως ώστε αφενός να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή εμπειρία απόλαυσης κινηματογραφικής ταινίας και, αφετέρου, να εμποδίζουν την υπερθέρμανση του εσωτερικού χώρου. Αεροσωλήνες που τέμνονται, τυλίγονται σε σχήμα «χι» γύρω από τη δομή. Εύκολο στην εγκατάσταση και αποσυναρμολόγηση, το «Air cinema» μπορεί να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα.

Εισερχόμενοι μέσω μια μικρότερης σφαίρας με καθρέφτες στο εξωτερικό της, οι επισκέπτες φθάνουν στον κυρίως χώρο. Μπορούν να ανεβούν πάνω στον ρομποτικό βραχίονα και να βλέπουν την ταινία, ενώ θα περιστρέφονται και στους δύο άξονες. Για την περίσταση, το γραφείο GBO and Aworks ετοίμασε εκδοχές υψηλής ανάλυσης παλιών ταινιών του κορεατικού κινηματογράφου, χρησιμοποιώντας τεχνολογία «super-nova», μια από τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της SK Telecomm.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ