today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Η British Airways αναστέλλει τις πτήσεις στην ηπειρωτική Κίνα

Η British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της στην ηπειρωτική Κίνα για έναν μήνα εξαιτίας του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Εκπρόσωπος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι όλες οι πτήσεις προς το Πεκίνο και τη Σαγκάη αναστέλλονται έως το τέλος του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι το μέτρο αυτό δεν αφορά τις πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ.

Την ίδια ώρα το Λονδίνο ζήτησε από τις κινεζικές αρχές να επιτρέψουν στα μέλη των οικογενειών Βρετανών πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας που βρίσκεται στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του κοροναϊού, να φύγουν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η Βρετανία ελπίζει ότι θα επιτραπεί να αναχωρήσει το ταχύτερο δυνατό από την Κίνα πτήση με την οποία προβλέπεται να απομακρυνθούν Βρετανοί πολίτες από την Ουχάν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η πτήση αυτή αναμενόταν να αναχωρήσει νωρίτερα σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει άδεια.

“Υπάρχει επιπλέον η επιδίωξη σύντροφοι ή σύζυγοι Βρετανών πολιτών να μπορέσουν να αναχωρήσουν επίσης. Έχουμε τονίσει αυτό το σημείο στις κινεζικές αρχές”, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα συνδικάτα του προσωπικού καμπίνας της Air France ζήτησαν από τη γαλλική αεροπορική εταιρεία να σταματήσει τις πτήσεις στην Κίνα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν εκπρόσωποι του προσωπικού στο Reuters, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να εκτεθούν κατά τις πτήσεις στον νέο κοροναϊό και να συμβάλουν στην εξάπλωση του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ