Παρουσίαση της αναπτυξιακής δυναμικής της Ελλάδας στο Τόκιο από τον Κ.Φραγκογιάννη

131
ΑΠΕ

Συζητήσεις με πολλούς συνομιλητές στο Τόκιο, κυβέρνηση, φορείς και επιχειρήσεις κολοσσούς, για την νέα αναπτυξιακή δυναμική της χώρας μας που προσφέρεται για επενδύσεις και συνεργασία, είχε και σήμερα, τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Ειδικότερα ο Κ. Φραγκογιάννης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Τουρισμού με τον υφυπουργό Masamune WADA συζήτησε θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών στον Τουρισμό, την ναυσιπλοΐα αλλά και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Τόκυο. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να μελετηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας που να καταλήξει σε συμφωνίες κατά τη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιαπωνική πρωτεύουσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε την KEIDANREN που αποτελεί την ομοσπονδία των Ιαπωνικών επιχειρήσεων, αλλά και την JETRO που είναι ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών και Εμπορίου της Ιαπωνίας. Στις συναντήσεις με τους δύο φορείς ο Κ. Φραγκογιάννης παρουσίασε την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας μας μετά την αλλαγή κυβέρνησης και συζήτησε την διοργάνωση επίσκεψης Ιαπωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας KEIDANREN. Αντίστοιχη πρόσκληση έγινε και στην JETRO με αντικείμενο την προώθηση Εληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (start up) για γνωριμία με Ιαπωνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας είχε ακόμα συναντήσεις από το πρωί σήμερα με επιχειρήσεις κολοσσούς της Ιαπωνικής βιομηχανίας και πραγματοποίησε ενδελεχή ενημέρωση των επικεφαλής. Στην Hitachi Rail που το 2019 ο τζίρος της εταιρίας ξεπέρασε τα 85 δις ευρώ αναφέρθηκε στο υψηλό επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα και πρότεινε στην εταιρία που έχει παρουσία στην χώρα μας να διευρύνει τους τομείς στους οποίους επενδύει. Αντίστοιχα στην Sumitomo Chemical που αποτελεί και ιδρυτικό μέλος του Japan – Greece Society αλλά δεν έχει επενδύσεις στη χώρα μας ο Κ. Φραγκογιάννης ενημέρωσε τον πρόεδρο και τον ΔΣ για έργα που ανταγωνιστές τους έχουν ήδη εκπονήσει στη Βόρεια Ελλάδα, προσκαλώντας την εταιρία να αξιολογήσει την δυναμική της χώρας μας για επενδύσεις.