today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ρωσία: Τα τουριστικά πρακτορεία σταματούν να πωλούν πακέτα για Κίνα, λόγω του Κοροναϊού

Τα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία σταμάτησαν να πωλούν πακέτα στην Κίνα λόγω της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα και μόνο επαναπατρίζουν Ρώσους τουρίστες, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Ντμίτρι Γκόριν, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ρωσικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων.

Η ενέργεια αυτή έγινε ύστερα από συστάσεις από τον αρμόδιο τουριστικό ρυθμιστικό φορέα της Ρωσίας, δήλωσε ο ίδιος. “Δεν πωλούνται ταξιδιωτικά πακέτα διότι υπάρχει απειλή για την ασφάλεια”, δήλωσε. “Οι πωλήσεις (των ταξιδιωτικών πακέτων) σταμάτησαν την Παρασκευή.

Η Ρωσία, που έχει καθημερινά απευθείας πτήσεις σε πολλές κινεζικές πόλεις, δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού. Περίπου 7.000 Ρώσοι τουρίστες που αγόρασαν πακέτα διακοπών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, δήλωσε ο Γκόριν. Περίπου 6.000 εξ αυτών είναι στο νησί Χαϊνάν και οι υπόλοιποι στην ηπειρωτική Κίνα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, η Μαλαισία επέβαλε προσωρινή απαγόρευση για Κινέζους επισκέπτες από την πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι. Η χώρα έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, που μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και να αποδειχθεί θανατηφόρος σε κάποιες περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ