today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

“Μεγάλη έκπληξη” για τον Κ.Μητσοτάκη προβλέπει στις εκλογές με απλή αναλογική ο Γ.Ραγκούσης

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μπροστά σε έκπληξη μεγαλύτερη του αναμενομένου στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, εξέφρασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ενώ χαρακτήρισε την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ορίζοντα τις μεθεπόμενες εκλογές «αγχωμένα βήματα» που δείχνουν ότι η ΝΔ προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή και για τις πρόωρες εκλογές.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η έκπληξη που περιμένει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις εκλογές με απλή αναλογική θα είναι για αυτόν και στο σύστημα γενικότερα Μητσοτάκη, μεγαλύτερη έκπληξη και από αυτήν που γνώρισαν όταν είδαν το 24% των ευρωεκλογών να το κάνουμε μέσα σε 20 μέρες – με το σύμπαν το μιντιακό απέναντι μας – 32%. Τότε ούτε που τους περνούσε από το μυαλό ότι θα βγει ο Τσίπρας και όλοι μας από μια ήτα στις ευρωεκλογές».

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για “τα κρούσματα αυθαίρετης βίας από αστυνομικούς ακόμα και προς παιδιά – όπως ο ξυλοδαρμός 11χρονου παιδιού στο Μενίδι – και για τις έκνομες συμπεριφορές που έχουμε και θα έχουμε στο μέλλον”. Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι αυτά είναι δύο θέματα και όταν συμβαίνουν έχει αξία το πως η πολιτική ηγεσία αντιδρά απέναντι σε αυτά.

Ο κ. Ραγκούσης εξήγησε ότι “εκεί είναι το πρόβλημα με τη σημερινή ηγεσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς στην περίπτωση της εισβολής αστυνομικών στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ είχαμε απαράδεκτη αντίδραση από μέρους τους και προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομική βίας – και έκνομης και αντισυνταγματικής – και είχαμε και παραποίηση των πραγματικών γεγονότων. Σε αυτήν την περίπτωση εκ μέρους του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη είχαμε προσπάθεια συγκάλυψης και νομιμοποίησης αυτών των κρουσμάτων”.

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και αρμόδιος υπουργός ουσιαστικά στέλνουν «σήμα» στους αστυνομικούς που είναι επιρρεπείς στο να παραβιάσουν τον νόμο, τα καθήκοντα τους και τον κώδικα δεοντολογίας και έτσι οδηγούμαστε σε συμπεριφορές όπως του αστυνομικού που χαστούκισε το 11χρονο αγόρι. «Και ας βγαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης τώρα να εμφανίζεται δήθεν ευαίσθητος γι’ αυτές τις συμπεριφορές». Παράλληλα, σχολίασε ότι μέχρι και πριν από μια εβδομάδα η ΕΛΑΣ δεν είχε στείλει στον Συνήγορο του Πολίτη τον φάκελο της υπόθεσης Ινδαρέ, αν και αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει αμέσως.

Ο τομεάρχης τόνισε ότι “έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει στη ρίζα τους και ουσιαστικά αυτά τα φαινόμενα αλλά ενδιαφέρεται για την επικοινωνιακή τους εκμετάλλευση, αλλά τελικά όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν πετυχαίνει ούτε αυτό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ