today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Επιστολή Γ.Κουμουτσάκου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κοινή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου

Την επιτακτική ανάγκη αλληλεγγύης και επιμερισμού των βαρών μεταξύ όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε σημερινή επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Στην επιστολή ο κ. Κουμουτσάκος εξέθεσε τις βασικές ελληνικές απόψεις εν όψει της διαμόρφωσης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, εστίασε στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης των πρωτοβουλιών που έχει ήδη καταθέσει η Ελλάδα, δηλαδή της τριμερούς πρωτοβουλίας Ελλάδας-Κύπρου-Βουλγαρίας για την ανατολική Μεσόγειο, της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών και της πρωτοβουλίας για την καταπολέμηση των παράνομων δικτύων διακίνησης μεταναστών.

Αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογράφει στην Αθήνα συμφωνία έδρας (host country agreement) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης Ασύλου (EASO), μαζί με τη διευθύντρια του Οργανισμού, Nina Gregori. Η συμφωνία προβλέπει σχεδόν το διπλασιασμό των εργαζομένων του Οργανισμού στην Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ