today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αποφυλακίστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens, Πρ. Μαυρίδης

Εκτός φυλακής βρίσκεται το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής Siemens, Πρόδρομος Μαυρίδης, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την σύμβαση «8002» της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ, και ήταν ανάμεσα στους τρεις στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση τους.
Ο πρώην γενικός διευθυντής της ελληνικής Siemens, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, υπέβαλε αίτημα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών προκειμένου να του δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής του, επικαλούμενος λόγους υγείας.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του κ. Μαυρίδη διατάσσοντας την αποφυλάκιση του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του μία φορά κάθε μήνα.
Για την υπόθεση της «8002» το δικαστήριο καταδίκασε 22 από τους 54 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων πρώην υψηλότατα στελέχη του γερμανικού κολοσσού και της ελληνικής θυγατρικής, καθώς και πρώην στελέχη του ΟΤΕ. Σε τρεις από αυτούς, τους Πρόδρομο Μαυρίδη, Γιώργο Σκαρπέλη, με κάθειρξη 15 ετών στον καθένα, καθώς και την σύζυγο του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα, με κάθειρξη 13 ετών, το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή και έτσι οδηγήθηκαν στην φυλακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ