today-is-a-good-day
17 C
Athens

H Bouchra Jarrar επέστρεψε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι με επίδειξη στο διαμέρισμά της

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, Bouchra Jarrar, πρώην διευθύντρια δημιουργικού του οίκου Lanvin, η οποία αντικατέστησε τον Alber Elbaz επέστρεψε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Τα τελευταία δύο χρόνια από τότε που αποχώρησε από τον Lanvin, η Jarrar ήταν κυρίως απούσα από τη βιομηχανία της μόδας.

Την περασμένη Τετάρτη όμως διοργάνωσε επίδειξη μόδας και κοκτέιλ πάρτι – στην οικία της στο Παρίσι και παρουσίασε 15 εμφανίσεις – τις οποίες χαρακτήρισε «μια ιδανική γκαρνταρόμπα».

Η συλλογή της για το καλοκαίρι 2020 με τίτλο “Edition n°1” περιελάμβανε βασικά κομμάτια σε φίνα υφάσματα, γυναικεία σμόκιν, χαμηλά στη μέση και με στενά, ελαφρώς κοντά, παντελόνια, στρατιωτικό πανωφόρι με ασημένια κουμπιά, ένα δερμάτινο perfecto συνδυασμένο με φαρδύ παντελόνι με πιέτες σε βαθύ μπλε. Επίσης πρότεινε ριγέ κοστούμια σε μπλε και λευκό, t-shirts με το logo “Edition n°1” και μακρύ μαύρο φόρεμα με άνοιγμα στο πλάι. Μία κλασική μαύρη φούστα συνδυάστηκε με ένα απλό λευκό T-shirt μαζί ένα χειροποίητο μαντίλι Βερβέρων ακριβώς όπως εκείνα που έφτιαχναν οι γιαγιάδες της σχεδιάστριας με καταγωγή από το Μαρόκο.

Εκτός από τη γυναικεία σειρά παρουσίασε για πρώτη φορά και δημιουργίες για άνδρες.

Γεννημένη από Μαροκινούς γονείς στις Κάννες, η Jarrar αποφοίτησε από τη Σχολή Τέχνης και Σχεδίου του Παρισιού το 1994. Την επόμενη δεκαετία, εντυπωσίασε με τις δεξιότητές της σε ένα ευρύ φάσμα brand, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος κοσμημάτων του Jean Paul Gaultier και του Balenciaga, όπου έφτασε το 1996 και, αφού προήχθη από τον διευθυντή δημιουργικού Nicolas Ghesquiere, ήταν διευθύντρια του ατελιέ μέχρι το 2006.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ