today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα 12,5% μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το Μέρα25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%. Άλλο κόμμα απαντά ότι θα ψηφίσει το 4%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ 47 μονάδες.

Ανήσυχοι για την προκλητική στάση της Τουρκίας δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης σε ποσοστό 62% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν πολύ/αρκετά για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εξελίξεις. Μόλις το 16% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια και ακόμη 16% λένε ότι ανησυχούν λίγο/ελάχιστα έως καθόλου.

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα κινούνται σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση απαντά το 55% των πολιτών, ενώ το 36% λέει σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση.

Τέλος, ευχαριστημένοι δηλώνουν ότι είναι οι πολίτες με την επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 58% απαντά ότι κρίνει την επιλογή Μητσοτάκη σίγουρα/μάλλον θετικά.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ