today-is-a-good-day
18.8 C
Athens

Κ.Σακελλαροπούλου: Θα ασκήσω τα καθήκοντα μου στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα

Ο κ. Τασούλας μετέβη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ενημερώσει την κ. Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Η επιταγή για συναινετική εκλογή του Ανώτατου Άρχοντος, έτυχε και με το παραπάνω εφαρμογής», «σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας στην Κατερίνα

Από την πλευρά της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είπε: «Σας ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα που μου μεταφέρετε και τα ευγενικά λόγια που το συνοδεύετε. Παρακαλώ να διαβιβάσετε τις ευχαριστίες μου για την τιμή. Δεσμεύομαι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα και σε συνεργασία με Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας μεγίστη δυνατή συναίνεση».

«Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών της και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα (…), επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ