today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Οι επόμενες κινήσεις του Κ.Μητσοτάκη για να θωρακίσει την κυβέρνησή του

Μεσούσης  της πρώτης  εξάμηνης  αξιολόγησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  προχωρά σε διορθωτικές-ενισχυτικές κινήσεις, προς στήριξη της  κυβέρνησης του, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην πολιτική «σκακιέρα», με δυο  πρωτοβουλίες, που φέρουν την υπογραφή του.

Του Κώστα Πασίση

Μετα από έξι μήνες στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει πλήρη εικόνα για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που έχει θέσει σε εφαρμογή, με κεντρικό στόχο  την παραγωγή άμεσου και ορατού αποτελέσματος για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Κυρίως γνωρίζει από πρώτο …χέρι, που υπάρχουν «αδυναμίες» οι οποίες  χρήζουν επέμβασης, όσο ακόμη υπάρχει η …πολυτέλεια της ανοχής από την κοινωνία, αν και στο μεταναστευτικό, τα όρια αντοχής των πολιτών δείχνουν να εξαντλούνται…

Χθες, ανακοινώθηκε ότι η έμπειρη δημοσιογράφος με το ζηλευτό βιογραφικό Αριστοτελία Πελώνη, ύστερα από απόφαση του Πρωθυπουργού, ορίστηκε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στόχος αυτής της κίνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση του επικοινωνιακού επιτελείου, καθώς ο κ. Πέτσας έχει  αυξημένο φόρτο εργασίας και οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την κυβέρνηση, που κολυμπά πλέον σε βαθιά και αχαρτογράφητα νερά.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα το επόμενο διάστημα να αλλάξει και η δομή του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου, ώστε το κυβερνητικό σκάφος, εν ώρα θυέλλης να μην μείνει από καύσιμα και κυρίως χωρίς πυξίδα.

Η εκτίμηση των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η περίοδος ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει προς το τέλος της και η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πεζοδρομιακή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα μηνύματα από την Κουμουνδούρου δεν είναι καλά, τουλάχιστον από την  μέχρι τώρα  πορεία της.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούγοντας τους βουλευτές του, που έκρουσαν εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για νέες δομές που δημιουργούνται στην ενδοχώρα, αλλά βλέποντας και ο ίδιος κάποιες αρρυθμίες, ανακοίνωσε την επανίδρυση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Άσυλου και μάλιστα με …γενναιότητα δεν έκρυψε κάτω από το χαλί το πρόβλημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως κέρδισε τις εντυπώσεις για άλλη μια φορά, προβαίνοντας σε δυο κινήσεις, που αιφνιδίασέ τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το ύπατο αξίωμα της χώρας, ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα σε …οπισθοχώρηση.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε την υποψηφιότητα Παυλόπουλου και σύρθηκε πίσω από την πρόταση Μητσοτάκη, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Αίσθηση, όμως, προκάλεσε και η επίσκεψη Μητσοτάκη στην οικία του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός ανέβασε σχετική φωτογραφία στο Instagram με τον 94χρονο μουσικοσυνθέτη.  «Είχα μαζί του μια ζεστή κουβέντα για ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη μουσική ως τα εθνικά θέματα», έγραψε σχετικά.

Μια κίνηση, με υψηλό πολιτικό συμβολισμό καθώς ενισχύει τη στρατηγική της διεύρυνσης της ΝΔ, που κινείται πλέον από το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ