today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ν.Φίλης: Ο πρωθυπουργός πρότεινε τη Σακελλαροπούλου για να ξεφύγει από τις εσωκομματικές αντιδράσεις

Η πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, κατά τον κ. Φίλη οφείλεται στο γεγονός ότι ήθελε να ξεφύγει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς όπως είπε έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα μέσα στη ΝΔ.

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Φίλης είναι ότι η προσωπικότητα που πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης την είχε προταθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας χαρακτηριστικά «όλοι αυτοί οι παλικαράδες της ΝΔ που έλεγαν ότι θέλουν να αμφισβητήσουν και να διαλύσουν την ηγεμονία της Αριστεράς πως τώρα δέχονται μία υποψηφιότητα από άποψη αξιών, δεν είναι με το χώρο της ΝΔ».

Επιλογή της Κεραμέως και όχι επιταγή της ευρωπαϊκής ένωσης η αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων

Για τη ρύθμιση που έφερε στη βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων, ο κ. Φίλης είπε ότι αυτό δεν είναι επιταγή της ευρωπαϊκής ένωσης και είναι δική της επιλογή. «Ξαφνικά χωρίς κανείς να το ζητάει, έρχεται η κ. Κεραμέως και βάζει θέμα όχι επαγγελματικών προσόντων, αλλά ουσιαστικά ακαδημαϊκών δικαιωμάτων, παιδιά που μόχθησαν να μπούνε και να πάρουνε τα πτυχία τους στην Ελλάδα, μέσα από ένα αξιόπιστο σύστημα εκπαιδευτικό στη χώρα μας, έρχονται στην ίσια μοίρα με άλλους αποφοίτους οι οποίοι έχουν αγοράσει στην ουσία πτυχία, δεν είναι πτυχία, τίτλους επαγγελματικής επάρκειας από διάφορα κολέγια στην Ελλάδα, αυτό είναι απαράδεκτο, δημιουργεί συνθήκες παράκαμψης του Συντάγματος, του άρθρου 16 και το βασικότερο συνθήκες ανισοτιμίας εις βάρος της νέας γενιάς» ανέφερε ο κ. Φίλης.

Ο Χρυσοχοίδης οφείλει μία συγνώμη – διέσυρε μία οικογένεια πανελληνίως

Για στερεότυπα που θρέφουν ένα μίσος και ρατσισμό εναντίον της νεολαίας έκανε λόγο ο κ. Φίλης, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Κουκάκι, λέγοντας πως «μία συγνώμη δεν έχω ακούσει ακόμα από τον κ Χρυσοχοίδη», διέσυρε μία οικογένεια πανελληνίως, εισέβαλε στο οικιακό άσυλο, μία συγνώμη δεν υπάρχει, όταν μάλιστα από τα αποτελέσματα των ερευνών της αστυνομίας δεν προκύπτει ουδεμία ανάμειξη.

Ο κ Χρυσοχοίδης με βάση τον τσιμεντόλιθο που βεβαίως ουδείς λέει να πετάμε τσιμεντόλιθους σε κανέναν, λέει ότι ήταν από πλουσιόπαιδα εναντίων φτωχών αστυνομικών. «Να είμαστε ψύχραιμοι λοιπόν και να μην γενικεύουμε δεν είναι ένας ταξικός πόλεμος ανάμεσα στα πλουσιόπαιδα και τα φτωχόπαιδα που είναι αστυνομικοί οι μεν και καταληψίες οι δε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ