today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Ο κ. Ερντογάν είναι διεκδικητικός. Παίζει τα “ρέστα” του.

Οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν κοινή στάση έναντι των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως αναφέρθηκαν από τον τουρκικό τύπο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ”, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για τη σύγκλιση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν κ. Ερτνογάν να βρίζει τον πρωθυπουργό της χώρας μου», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο θεσμό και όχι στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Κατηγόρησε επίσης «τα ελληνικά ΜΜΕ ότι έχουν πέσει σε μια παγίδα. Ενώ εδώ και μήνες δεν ασχολούνταν με τον κ. Ερντογάν, ξαφνικά όλα μαζί κλιμακώνουν και δημιουργούν ένα φοβικό σύνδρομο. Αυτή ιστορία πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να γινόμαστε εμείς τα γραφεία Τύπου του Ερντογάν», ανέφερε.

«Καλά έκανε η κυβέρνηση και κάλεσε τον κ. Χαφτάρ στην Αθήνα. Ο κ. Ερντογάν είναι προβλέψιμος. Δεν είναι προκλητικός, είναι διεκδικητικός. Παίζει τα ρέστα του», ανέφερε και πρόσθεσε.

«Είχα ζητήσει τον Σεπτέμβριο του 2019, με ερώτησή μου στο Κοινοβούλιο από τον υπουργό Εξωτερικών να φέρουν τον Χάφταρ στην Ελλάδα. Εάν τον είχαν φέρει νωρίτερα δεν θα είχε γίνει το τουρκολυβικό σύμφωνο. Η ΝΔ δεν μας ακούει». Εξέφρασε επίσης την διαμαρτυρία του γιατί τα περισσότερα ΜΜΕ δεν ανέφεραν ότι συναντήθηκε με τον κ. Χάφταρ κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε πως «δεν υπάρχει μια ΕΕ όπως θα την θέλαμε. Υπάρχει μια γερμανική Ευρώπη και στην Τουρκία υπάρχουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, Γερμανών, Ιταλών, Ολλανδών, που δεν έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουν λοιπόν να μην επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία γιατί οι κυρώσεις θα πάνε στο εμπορικό τους ισοζύγιο.

Ο κ. Ερντογάν θέλει να γίνει Σουλτάνος. Έχει κάνει βάσεις σε 11 χώρες. Η πολιτική του είναι Οθωμανική αλλά αυτό δεν μπορεί να περάσει κάτω από τον αμερικανικό ή τον ρωσικό μανδύα γιατί δεν θα το ανεχθούν. Πρέπει η Ελλάδα να κάνει άλλου είδους συμμαχίες να μην είμαστε δεδομένοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ