today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Βρετανία: Αποχωρεί το καλοκαίρι ο γενικός διευθυντής του BBC

Ο Τόνι Χολ θα αποχωρήσει από την γενική διεύθυνση του BBC το καλοκαίρι για να ανοίξει τον δρόμο σε ένα πρόσωπο που θα διαπραγματευθεί «το μέλλον του οργανισμού με την κυβέρνηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου.

Το δημόσιο βρετανικό δημοσιογραφικό δίκτυο θα πρέπει να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση νέα συμφωνία η οποία θα ισχύσει μέχρι το 2027, περιλαμβανομένης μίας επανεξέτασης το 2022.

Το BBC είναι ένας από τους κύριους βρετανικούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, το μεγαλύτερο βρετανικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο, η βρετανική φωνή προς εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χρηματοδοτείται από ένα ετήσιο τέλος ύψους 154,50 λιρών που πληρώνουν τα βρετανικά νοικοκυριά και έχει σημαντική παρουσία στην πολιτιστική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου, με το τηλεοπτικό, το ραδιοφωνικό δίκτυο και τις ιστοσελίδες στα οποία έχει πρόσβαση το 92% του πληθυσμού.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έθεσε τις πρώτες ημέρες της εκλογής του το θέμα αν το BBC θα πρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτείται από όλα τα νοικοκυριά που διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ