Νέα μάχη στην αγορά αθλητικών ειδών

126

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στον κλάδο αθλητικών ειδών, μεταξύ της Intersport και της Cosmos Sport, σύμφωνα με πληροφορίες του BnB Daily. H Intersport έχει περίπου 20% μερίδιο της αγοράς των multibrands καταστημάτων και η Cosmos Sports περίπου 10%. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η μάχη μεταξύ των δύο brands καλά κρατεί με την κρητική εταιρεία να αυξάνει τα καταστήματά της.

Σύμφωνα με στελέχη της Cosmos Sports, η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει 10 καταστήματα μέσα στο 2020. Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα, η εταιρεία εκτιμάται ότι έκλεισε το 2019 με αύξηση των μεγεθών της 25%.

Το πρώτο από τα 10 καταστήματα θα ανοίξει στα μέσα Μαρτίου στα Τρίκαλα σημειώνει στο BnB Daily στέλεχος της εταιρείας και προσθέτει πως ήδη έχει προχωρήσει η ενοικίαση τριώροφου κτιρίου στην θεσσαλική πόλη.

Στο άνοιγμα ενός καταστήματος στην Ελλάδα και τριών στη Ρουμανία θα προχωρήσει μέσα στο 2020 η Fourlis, σύμφωνα με πληροφορίες. Η εταιρεία, που παραμένει κυρίαρχος στον χώρο των αθλητικών ειδών, εκτιμάται ότι ενίσχυσε τα μεγέθη της για το σύνολο της περυσινής χρήσης.