today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Υποχωρεί σταδιακά η ομίχλη πάνω από τη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο

Χαμηλή ορατότητα, λόγω ομίχλης, επικράτησε σήμερα ανά διαστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου. Η ορατότητα “ άνοιγε” και “ έκλεινε”, λόγω “ μεταφερόμενης ομίχλης”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι μετεωρολόγοι του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Σταθμού Μακεδονίας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες το φαινόμενο ευνόησε την ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία του αεροδρομίου “ Μακεδονία”, καθώς πραγματοποιήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Μετά τις 9.30 το πρωί όμως και για μία ώρα περίπου, η μεταφερόμενη ομίχλη προκάλεσε περιορισμένα προβλήματα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, Γιάννη Παπάζογλου, “ δύο αεροσκάφη, που εκτελούσαν πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη, παρέκκλιναν της πορείας τους και προσγειώθηκαν στην Αθήνα, ενώ μία πτήση εσωτερικού καθυστέρησε”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το πρωί η ορατότητα ήταν στα 1000 μέτρα, αργότερα μειώθηκε στα 100 και γύρω στις 10 αυξήθηκε ξανά, στα 200 μέτρα. Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι το φαινόμενο υποχωρεί σταδιακά όσο αυξάνεται η αντανάκλαση του φωτός από τον ήλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ