today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ουκρανία: Δεν έκανε δεκτή ο Ζελένσκι την παραίτηση του πρωθυπουργού Οντσαρούκ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έκανε δεκτή την παραίτηση που του υπέβαλε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Ολέξι Οντσαρούκ, λέγοντας πως επιθυμεί να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς δεν είναι τώρα η στιγμή για πολιτικούς κλυδωνισμούς στη χώρα.

«Αποφάσισα να δώσω σε σας και στην κυβέρνησή σας μια ακόμη ευκαιρία», τόνισε ο Ζελένσκι, σε συνάντησή του με τον Οντσαρούκ, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε η προεδρία.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός υπέβαλε το πρωί επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο Ζελένσκι μετά τη δημοσιοποίηση μιας ηχογραφημένης συνομιλίας στην οποία ακούγεται να επικρίνει τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με τις διαρροές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναμεταδόθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Οντσαρούκ ακούγεται να χαρακτηρίζει «πρωτόγονες» τις οικονομικές γνώσεις του Ζελένσκι, ο οποίος ήταν κωμικός ηθοποιός μέχρι την εκλογή του στην προεδρία της χώρα τον Απρίλιο. Μετά τη διαρροή της συνομιλίας, ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι η ηχογράφηση είναι αλλοιωμένη και ότι αποτελείται από διάφορα αποσπάσματα δηλώσεών του στη διάρκεια κυβερνητικών συναντήσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτές τις φερόμενες δηλώσεις του Οντσαρούκ, αλλά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να βελτιώσει τη συνεργασία με το κοινοβούλιο και να βελτιστοποιήσει τους μισθούς ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων. Η καταβολή μεγάλων επιδομάτων σε αυτούς τους αξιωματούχους έχει προκαλέσει σκάνδαλο στην χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Τέτοιοι μισθοί δεν μπορούν να υπάρχουν στην Ουκρανία στην τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας μας», δήλωσε ο Ζελένσκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ