today-is-a-good-day
20 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Ο Χαφτάρ θα έπρεπε να έχει κληθεί από τον Σεπτέμβριο

Στην επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα και γενικότερα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Θέλω ακόμα μία φορά να χαιρετίσω την παρουσία του στρατάρχη Χαφτάρ στο Ελληνικό κοινοβούλιο που θα έπρεπε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο. Στη ΝΔ καθυστερείτε σκανδαλωδώς σε όλα τα θέματα», είπε αρχίζοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και τόνισε:

«Περιμένουμε από τις άλλες χώρες να μας σώσουν; Περιμένουμε από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που φάνηκε ότι είναι ανύπαρκτη; Αν περιμένουμε από τους άλλους, αυτό σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι.

Όταν πριν από κάποια χρόνια σας φώναζα να οριοθετήσετε ΑΟΖ εσείς με χλευάζατε και λέγατε ότι δεν υπάρχει θέμα. Και σήμερα η χώρα κινδυνεύει από την ύπαρξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή. Το χειρότερο όμως είναι ότι η Γερμανία σας είπε ότι εκπροσωπείστε από την ΕΕ και εγώ αναρωτιέμαι έχουμε κοινά συμφέρονται με την Γερμανία και την Ιταλία στην περιοχή αυτή; Όχι. Έχουμε τελείως διαφορετικά συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε.

«Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2019 σας έλεγα ότι αν δεν κάνετε ΑΟΖ θα χάσουμε την υπόθεση Χαφτάρ στην Λιβύη και θα χάσουμε την ΑΟΖ. Χρειάστηκαν έξι μήνες για να ακούσετε τη φωνή της λογικής. Λειτουργείτε με χρονοκαθυστέρηση. Ακούστε μας και θα πετύχετε. Όσο δεν μας ακούτε κάνετε εγκληματικά λάθη».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της.

«Ο κόσμος έχει γίνει πολυπολικός. Η Βρετανία θέλει να ξαναγίνει μεγάλη γιατί βλέπει την πολυπολικότητα του κόσμου. Αυτή είναι η ουσία. Δείτε τι πρέπει να κάνουμε για να μην είμαστε πάντα πίσω. Δεν μπορούμε να είμαστε με τις ΗΠΑ που συγκρούονται με την Γερμανία για τον North Stream», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε:

«Είστε φοβικοί. Αν καλούσατε τον Χαφτάρ από τον Σεπτέμβριο και κάνατε ΑΟΖ θα είχατε προλάβει τις εξελίξεις. Και σήμερα θα ήμασταν δικαιωματικά στο Βερολίνο. Όμως κάνετε λάθη. Και τα λάθη σας θα τα παραλάβουν τα παιδιά μας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ