today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Η Ελλάδα αλλάζει, δυναμώνει και πρωταγωνιστεί – Γράφει ο Μακάριος Β. Λαζαρίδης

Στην αρχή του 2020, στην ανατολή της νέας δεκαετίας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «έκλεισε» το πρώτο εξάμηνο στη διακυβέρνηση της χώρας. Κάθε αρχή – λέει ο λαός – και δύσκολη, ωστόσο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε να υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Και, μάλιστα, αρκετές από αυτές νωρίτερα από ότι είχε δεσμευτεί.

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη*

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και οι αυξημένες συντάξεις χηρείας επέτρεψαν σε χιλιάδες νοικοκυριά να «ανασάνουν».

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών δίνει ώθηση στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Και αυτό αποδεικνύεται, ήδη, από τη μείωση της ανεργίας στο 16,6%.

Η χώρα αλλάζει προς τα καλύτερο. Το κλίμα της μιζέριας και της εσωστρέφειας αντιστρέφεται. Οι νέοι εισέρχονται στην αγορά εργασίας σταδιακά και δεν φεύγουν μαζικά για το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, ξεμπλοκάρουν πολύ μεγάλα επενδυτικά έργα, στο Ελληνικό, το λιμάνι του Πειραιά αλλά και στην Χαλκιδική.

Οι πρώτες κινήσεις σε επίπεδο υποδομών προχωρούν με την έγκριση 180 εκατ. ευρώ σε Δήμους και Περιφέρειες για αντιπλημμυρικά έργα.

Ταυτόχρονα, προσελήφθησαν 30.350 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, καθώς και 1.500 αστυνομικοί.

Όμως, δεν σταματούν εκεί οι προσπάθειες της Κυβέρνησης. Αντίθετα, εκτείνονται εκτός των συνόρων της χώρας.

Κάθε μέρα που περνά, η Ελλάδα ισχυροποιείται συνεχώς σε διεθνές επίπεδο. Με την υπογραφή του έργου του EastMed, η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο.

Με στοχευμένα κίνητρα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση μεγάλων ξένων κεφαλαίων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, του τουρισμού ώστε να ανέβει σύντομα το Α.Ε.Π. της χώρας στα προ κρίσης επίπεδα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, με την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο και τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα για τη χώρα την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών. Και με αυτόν τον στόχο εργάζεται καθημερινά ώστε η πατρίδα μας να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει στο διεθνές στερέωμα. Με άξονα την αλήθεια, την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη με τους διεθνείς εταίρους.

Η Ελλάδα, επιτέλους, αλλάζει, δυναμώνει και πρωταγωνιστεί!

* Ο Κ. Μακάριος Β. Λαζαρίδης είναι Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ