today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Επένδυση 1 δισ. δολάρια από την Amazon στην Ινδία

Ένα δισ. δολάρια θα επενδύσει η Amazon στην Ινδία, προκειμένου να εντάξει στην πλατφόρμα της μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κίνηση αυτή της αμερικανικής εταιρείας έχει προκαλέσει επικριτικά σχόλια στην Ινδία από τους retailers, που κατηγορούν την Amazon και την Walmart ότι καταπατούν τους νόμους της Ινδίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς προωθεί τους μεγάλους παραγωγούς προϊόντων έναντι των μικρών.

Ως απάντηση Amazon, στο πλαίσιο προσέλκυσης μικρότερων σε αξία και όγκο παραγωγής χρηστών, ιδρύει ψηφιακά κέντρα σε περισσότερες από 100 πόλεις της Ινδίας, στα οποία θα μπορούν να ενημερώνονται μικρότερες εταιρείες για την διαδικασία και τα πλεονεκτήματα ένταξή τους στην πλατφόρμα της Amazon. Η επένδυση του $1 δισ. θα βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων από 10 εκατ. μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κόσμο των online αγορών.

Υπολογίζεται πως η αξία  των εξαγωγών των ινδικών προϊόντων θα έχουν επιπρόσθετη αξία $10 δισ., καθώς με την ένταξη των μικρότερων εταιρειών στην πλατφόρμα, θα ενισχυθούν οι εξαγωγές προϊόντων, που παράγονται στην Ινδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ