today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Περιοδεία του υφ. Μακεδονίας-Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ότι «Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη» ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, άρχισε σήμερα, από τις Σέρρες, επισκέψεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της αρμοδιότητάς του.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο κ. Καράογλου, μέσα από αυτό το πρόγραμμα των επισκέψεων επιθυμεί να καταστήσει σαφές και εμπράκτως ότι το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα ενισχύσει όλες τις περιφερειακές ενότητες και θα σταθεί δίπλα τους ως προς την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους απασχολούν.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το τελωνείο του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση της λειτουργίας και των παρεχομένων υπηρεσιών.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Σιδηρόκαστρο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη και συζήτησαν για τα προβλήματα της περιοχής.
Στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σερρών ο υφυπουργός επισκέφθηκε την εταιρία «Δρομέας ΑΒΕΕΑ», η οποία έχει εξαγωγικό προσανατολισμό καθώς το 75%-80% της παραγωγής της εξάγεται. Στη συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας ο κ. Καράογλου τόνισε πως η ανάπτυξη δεν είναι ένα ευχολόγιο αλλά μια ουσιαστική πραγματικότητα.
Στην πόλη των Σερρών είχε συναντήσεις με τον μητροπολίτη Θεολόγο, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη.
Στις συναντήσεις αυτές ο υφυπουργός τόνισε πως θα επιδιωχθεί η ανάδειξη της συμβολής της Μακεδονίας στην Επανάσταση του 1821, μέσα από τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων. Είπε ότι θα στηρίξει το έργο ανάδειξης του αρχαιολογικού μνημείου στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης και διαβεβαίωσε πως θα τηρηθεί το ποσοστό 1% ως προς την πληθυσμιακή κατανομή προσφύγων και μεταναστών στις περιφέρειες.
Ο κ. Καράογλου εξήγησε πως άρχισε τις περιοδείες από τις Σέρρες και για συναισθηματικούς λόγους, καθώς από εκεί είναι η καταγωγή της μητέρας του.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του υφυπουργού περιλαμβάνει:
– Επίσκεψη στο Χρυσό και συνάντηση με τον δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά Δημήτρη Νότα.
-Επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία «Κρι-Κρι».
-Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Λευκώνα και συνάντηση με τον πρόεδρο της Royal Sugar Χρήστο Καραθανάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ