today-is-a-good-day
20 C
Athens

Φ.Γεννηματά: Με τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Μιλώντας σήμερα στο Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά τόνισε:

1.Για τον εκλογικό νόμο

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την συντηρητική λογική των πλαστών αυτοδυναμιών και του τεχνητού δικομματισμού. Είναι λογική που συντηρεί την πόλωση και διχάζει τον λαό μας. Γι’ αυτό και καταψηφίζουμε την πρόταση της. Ο κ. Μητσοτάκης με την πράξη του αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ γρήγορα, ότι έφυγε το χείρον, αλλά δεν ήρθε το βέλτιστον. Οι πολίτες στις εκλογές θα δώσουν την δική τους απάντηση, θα ακυρώσουν με την ψήφο τους την προσπάθεια για κατασκευασμένες πλειοψηφίες. Θα ανοίξουν τον δρόμο για πραγματικά προοδευτικές λύσεις με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πρωταγωνιστή.

2.Για την αφίσα

Το θέμα νομιμοποίησης των αμβλώσεων έχει κριθεί από το 1986, με νόμο του ΠΑΣΟΚ. Η μητρότητα είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμός. Προτεραιότητα είναι η αντισύλληψη, η ενημέρωση και η στήριξη της οικογένειας, όμως η άμβλωση παραμένει επιλογή.

Είναι ανεπίτρεπτο επομένως, η ΣΤΑΣΥ, ένας Οργανισμός του Δημοσίου, να προωθεί καμπάνια που αμφισβητεί ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών. Πρέπει μαζί με την αφίσα να αποσύρουν και την Διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ