today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ευρωπαϊκή Διάκριση για την Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ

Εύσημα για το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ» απέδωσε στην ετήσια έκθεση για τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» περιλαμβάνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως το παράδειγμα καλής πρακτικής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τη «Διάδοση των προγραμμάτων μαθητείας σε όλη τη χώρα σαν πορεία προς την αριστεία» τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική στήριξη του ΕΚΤ ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σχετική του ανακοίνωση, συνεχάρη και ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα που στήριξε τον θεσμό της μαθητείας των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης, τις επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έδωσαν την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας, καθώς και τους μαθητευόμενους για την αποδοχή και αξιοποίηση του θεσμού.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα στελέχη του Τμήματος Μαθητείας ΕΠΑΛ και Μάθησης στο χώρο εργασίας σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ-Τομέας Παιδείας για την «εξαιρετική διαχείριση του προγράμματος».

Τέλος, το υπουργείο επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ