today-is-a-good-day
20 C
Athens

Κουκάκι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων, που ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έδειξαν ότι στα τρία κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κουκάκι βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα επί 65 πειστηρίων, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα ευρήματα συλλέχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν για την εκκένωση των κτιρίων, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Παράλληλα, στους χώρους των κτιρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν άλλα δέκα αποτυπώματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταληψίες εξαφάνισαν επιμελώς κάθε ίχνος παρουσίας τους στα κτίρια, ενώ επιχειρούσαν με γάντια κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Σε έντυπο οδηγιών που εντοπίστηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόστηκαν κατά γράμμα. Παρ’ όλα αυτά, η αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτιριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν».

Σημειώνεται, ότι μεταξύ των αποτυπωμάτων που ταυτοποιήθηκαν δεν είναι αυτά του σκηνοθέτη και των δύο γιων του, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, τα ευρήματα της αστυνομίας, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, είναι τα εξής:

«Στην Ματρόζου, σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη, φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) ευρέθησαν μόνον τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο.

Εξάλλου, σε ολόκληρο το διώροφο κτήριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε 5 φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια.

Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων βρέθηκε ένα μόνον αποτύπωμα.

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις.

Στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες, δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτιρίου ανευρέθηκαν 4 τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτίριο της οδού Αρβάλη 3, επί 12 πειστηρίων δεν υπήρξε αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους βρέθηκαν 2 τα οποία ταυτοποιήθηκαν».

Τα μέχρι στιγμής εργαστηριακά ευρήματα, καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για άτομα που συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε αυτές, διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ