Κ.Βελόπουλος: Διαφωνώ με την κατάργηση της σχολικής αργίας της γιορτής των Τριών Ιεραρχών

ΑΠΕ

«Ο εκλογικός νόμος και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μείζονος αλλά ήσσονος σημασίας ζητήματα και δεν αλλάζουν τον τρόπο της διακυβέρνησης της χώρας. Όλα αυτά λέγονται για να γίνεται μια αντιπαράθεση για το θεαθήναι», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει αρμοδιότητες. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και οικονομικά αλλά κυρίως στα εθνικά θέματα», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε:

«Ας κοιτάξουμε λοιπόν τα σημαντικά όπως είναι τα ελληνοτουρκικά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο γιατί έρχονται δύσκολες στιγμές. Θεωρώ τελείως απαράδεκτο αυτό που γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι θεωρεί πολύ σημαντικά τα θέματα της παιδείας και άσκησε έντονη κριτική στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως για την απόφασή της να καταργήσει την αργία της εορτής των τριών Ιεραρχών.

«Οι αργίες σηματοδοτούν κάτι. Για μένα η εορτή των Τριών Ιεραρχών σηματοδοτεί την ορθόδοξη εκπαίδευση. Διαφωνώ κάθετα με αυτή την επιλογή, όπως διαφωνώ με το ότι παραμένουν τα βιβλία των θρησκευτικών», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.